Κι εκεί που έχουμε μείνει με την εικόνα του Σπάιντερμαν και του Νικ Φιούρι να… γίνονται σκόνη στο τέλος του «Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας», ξαφνικά τους βλέπουμε ολοζώντανους και όλο κέφια στο πρώτο τρέιλερ για το «Spider-Man: Far From Home». Το οποίο μάλιστα, δεν είναι ένα, αλλά δύο: το αμερικανικό και το διεθνές, με αρκετές διαφορετικές σκηνές, κυρίως στην αρχή τους.

Η υπόθεση. Ο Πίτερ Πάρκερ πάει εκπαιδευτικό ταξίδι στην Ευρώπη (Βενετία, Λονδίνο, Πράγα) με το σχολείο του, και αποφασίζει να αφήσει τον Σπάιντερμαν πίσω στη Νέα Υόρκη. Όμως στο ταξίδι τον βρίσκει ο Νικ Φιούρι και του αναθέτει να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των Elementals (περισσότερα γι’ αυτούς σε λίγο). Στο πλευρό τους θα βρεθεί και ο Κουέντιν Μπεκ / Mysterio (και γι’ αυτόν περισσότερα σε λίγο).

Οι κακοί. Στα κόμικς της Marvel οι Elementals είναι τέσσερα αθάνατα πλάσματα που κυβερνούσαν στη Γη πριν από την εποχή της Ατλαντίδας. Αντιστοιχούν στα τέσσερα στοιχεία της Φύσης και είναι ο Hudron (νερό), ο Magnum (γη), ο Hellfire (φωτιά) και η Zephyr (αέρας). Τους βλέπουμε εν δράσει στο παραπάνω – αμερικανικό – τρέιλερ, καθώς επίσης και τον Mysterio που υποδύεται ο Τζέικ Τζίλενχαλ. Ο Mysterio είναι ένας από τους πιο κλασικούς «κακούς» των κόμικς με τον Σπάιντερμαν, και ξεχωρίζει χάρη στο κράνος – σφαίρα (ή γυάλα ψαριού, όπως θέλετε πείτε το) που κρύβει το κεφάλι του. Το κράνος το βλέπουμε στα τελευταία καρέ του τρέιλερ, καθώς για στην πρώτη του εμφάνιση ο Τζίλενχαλ δεν το φοράει. Και όχι μόνο αυτό, αλλά εμφανίζεται και ως «καλός», που βοηθάει τους Φιούρι και Σπάιντερμαν να νικήσουν τους Elementals.


Ο Τζέικ Τζίλενχαλ ως Mysterio (χωρίς τη σφαίρα-κράνος στο κεφάλι)

Πώς και είναι όλοι ζωντανοί; Τις απαντήσεις για το τι ακολούθησε τον θάνατο των μισών υπερηρώων (και του μισού πληθυσμού της Γης, επίσης) στο τέλος του «Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας» δεν θα τις πάρουμε στο «Spider-Man: Far From Home» που θα κάνει πρεμιέρα στις 5 Ιουλίου, αλλά στο «Avengers: Endgame» που θα προβληθεί νωρίτερα, στις 26 Απριλίου (ακόμη πιο πριν, στις 8 Μαρτίου, θα δούμε το «Captain Marvel», χαμός!). Όμως η ατάκα του Νικ Φιούρι στον Σπάιντερμαν «χαίρομαι πολύ που επιτέλους σε συναντώ» δίνει τροφή στους fanboys για θεωρίες. Ολόκληρο «Avengers: Endgame» έχει περάσει και οι δυο τους δεν έχουν ακόμη συναντηθεί; Ή μήπως ισχύει αυτό που ακούγεται εδώ και καιρό; Ότι δηλαδή το «Endgame» θα κάνει reset στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel και οι ήρωες δεν θα θυμούνται τα γεγονότα του παρελθόντος;

Οι νέες στολές. Το διεθνές τρέιλερ ακριβώς από πάνω, διαφέρει αρκετά από το αμερικανικό, κυρίως στην αρχή του. Στο αμερικανικό βλέπουμε τον Πίτερ Πάρκερ να αφήνει τη στολή του Σπάιντερμαν στη ντουλάπα του σπιτιού του. Στο ευρωπαϊκό περνάει από έλεγχο αποσκευών, του ανοίγουν τη βαλίτσα και βλέπουν τη στολή του Σπάιντερμαν διπλωμένη από τη θεία Μέι (Μαρίζα Τομέι) μαζί με το σημείωμα «Χέι, παραλίγο να την ξεχάσεις». Είναι η στολή που του είχε δώσει ο Τόνι Σταρκ, αλλά στη συνέχεια θα δούμε δύο ακόμη στολές. Μία με μαύρο χρώμα αντί για μπλε (με την οποία είχαμε ασχοληθεί τον περασμένο Οκτώβριο) και μία ακόμη ολόμαυρη, εντελώς stealth, την οποία εικάζουμε ότι του δίνει ο Νικ Φιούρι.