Όπως όλα δείχνουν, η Batwoman έρχεται με φόρα στα τηλεοπτικά δρώμενα. 

Μέχρι σήμερα, γνωρίζαμε ότι στις 29 Οκτωβρίου ξεκίνησαν τα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς «Elseworlds», που αποτελεί crossover των σειρών με υπερήρωες του δικτύου CW.  Σε αυτήν, εκτός από τους «συνήθεις υπόπτους» Flash, Arrow και Supergirl συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά και το Batgirl, που υποδύεται η Ρούμπι Ρόουζ.

Τώρα, μαθαίνουμε ότι το CW κυκλοφόρησε έναν πιλότο σε κείμενα της Καρολίν Ντρίες, παραγωγή του Γκρεγκ Μπερλάντι και σκηνοθεσία του βραβευμένου με Emmy για το Game of Thrones (ο οποίος είχε βοηθήσει για τους πιλότους του Φλας και του Βέλους) Ντέιβιντ Νάτερ. 

Το τηλεοπτικό δίκτυο CW στην περιγραφή της σειράς αναφέρει: «Η Κέιτ Καν (Ρόουζ) οπλισμένη με πάθος για κοινωνική δικαιοσύνη βγαίνει στους δρόμους του Γκόθαμ ως Μπατγούμαν, ανοιχτά λεσβία και άρτια καταρτισμένη μαχήτρια δρόμου, σε μία πόλη που ψάχνει απελπισμένα έναν σωτήρα, η Κέιτ πρέπει να ξεπεράσει τους δαίμονές της πριν γίνει το σύμβολο ελπίδας του Γκόθαμ».

Στη δεκαετία του 1950 η Batwoman κατέφθασε στα κόμικς ως αντικείμενο πόθου για τον Batman, με σκοπό να διαλύσει τις φήμες και τις εντυπώσεις για την ομοφυλοφιλία του δημοφιλούς ήρωα. To 2006 όμως επανασυστήθηκε ως Κέιτ Κέιν, μια ομοφυλόφιλη γυναίκα με εβραϊκή καταγωγή, αυτήν την εκδοχή θα δούμε στη σύγχρονη εποχή. 

Ομοφυλόφιλη στο μεταξύ είναι και η Ρούμπι Ρόουζ που την υποδύεται, η οποία έχει γίνει περισσότερο γνωστή μέσα από τους ρόλους της στο τηλεοπτικό «Orange is the New Black» και στις ταινίες «Resident Evil: Το τελευταίο κεφάλαιο», «John Wick: Κεφάλαιο 2» και «The Meg». 

Η σειρά «Elseworlds» έκανε πρεμιέρα στις 9 Δεκεμβρίου στο CW, ενώ για την stand-alone ακόμη δεν υπάρχει σχετική ενημέρωση.