Δυο μεγάλες κυρίες του γαλλικού σινεμά, οι Κατρίν Ντενέβ και Ζιλιέτ Μπινός, έχοντας στο πλάι τους το γνωστό ηθοποιό Ίθαν Χοκ, πρωταγωνιστούν στην επόμενη ταινία του ιάπωνα σκηνοθέτη, Χιροκάζου Κόρε Έντα.

Ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Κανών, σκηνοθέτης, για το οικογενειακό δράμα «Shoplifters», ετοιμάζει την επόμενη ταινία του με τίτλο «La Verite» («Η Αλήθεια») η οποία θα γυριστεί εξολοκλήρου στη Γαλλία.

Τα γυρίσματα του φιλμ αναμένεται να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο του 2018 σε συμπαραγωγή της γαλλικής 3B Productions και της Kore-eda’s Bunbuku, ενώ η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες μέσα στο 2019. 


Ο ιάπωνας σκηνοθέτης, Χιροκάζου Κόρε Έντα

Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας γαλλίδας ηθοποιού (Ντενέβ) η οποία πρόκειται να γράψει την αυτοβιογραφία της με τη βοήθεια της κόρης της που εργάζεται ως σεναριογράφος (Μπινός) στις Η.Π.Α., όπου ζει με τον σύζυγό της (Χοκ) και το παιδί τους. Από τη στιγμή που το ζευγάρι αφήνει την Αμερική και αποφασίζει να εγκατασταθεί στη Γαλλία, έρχονται στο φως καλά κρυμμένα οικογενειακά μυστικά που διαταράσσουν τις ισορροπίες τους. 

Το «La Verite» είναι βασισμένο σε ένα θεατρικό έργο του Κόρε Έντα το οποίο έγραψε πριν από 15 χρόνια αλλά δεν παρουσιάστηκε ποτέ πάνω στο θεατρικό σανίδι. 

Μαζί με τους τρεις γνωστούς πρωταγωνιστές θα δούμε ακόμα την Λουντιβίν Σανιέ, ενώ κατά κύριο λόγο το καστ συμπληρώνουν γάλλοι ηθοποιοί. Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτή θα είναι η πρώτη ταινία που γυρίζει ο σκηνοθέτης έξω από την Ιαπωνία. 

Όσον αφορά τα παιδιά που θα συμμετέχουν σε αυτή, ο σκηνοθέτης ακολουθεί τη γνωστή του συνταγή, δηλαδή τις φυσικές και αυθόρμητες ερμηνείες των μικρών συμμετεχόντων. Για να το πέτυχει αυτό, κατά τη διάρκεια των οντισιόν τα παιδιά ερμηνεύουν τους ρόλους χωρίς να έχουν διαβάσει ούτε μια γραμμή από το σενάριο, κάτι που αποτελεί και τη μεγαλύτερη πρόκληση για τον ίδιο, όπως δηλώνει.  

Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση ο Ιάπωνας θα έχει να αντιμετωπίσει ακόμα μια -ίσως και μεγαλύτερη- πρόκληση που δεν είναι άλλη από τη σκηνοθεσία της ταινίας σε μια ξένη χώρα, γλώσσα και κουλτούρα εντελώς διαφορετική από τη δική του.