Ο Τζέιμς Κάμερον ανακοίνωσε ότι το βασικό καστ των σίκουελ του «Avatar» μόλις τελείωσε τα προγραμματισμένα γυρίσματα. Στους βασικούς ρόλους θα δούμε τους Σαμ Γουόρδινγκτον, Ζόι Σαλντάνα, Σιγκούρνεϊ Γουίβερ, Στίβεν Λανγκ και Κέιτ Γουίνσλετ. 

Στο εξής ξεκινάει η δουλειά σε ό,τι έχει να κάνει με τα οπτικά εφέ. «Σήμερα γυρίζουμε κάποιες stunt σκηνές, αλλά το κύριό μας καστ έχει τελειώσει τα γυρίσματά του - ο Σαμ, η Ζόι, η Σιγκούρνεϊ, ο Στίβεν Λανγκ, η Κέιτ Γουίνσλετ - έχουν τελειώσει τώρα, αλλά μας έδωσαν απίστευτες ερμηνείς και δε μπορώ να σας πω πόσο υπερήφανος είμαι για τη δουλειά που έχει γίνει σε αυτές τις ταινίες», δήλωσε ο σκηνοθέτης. 

Το περασμένο Απρίλιο, ο Κάμερον περιέγραψε τα σίκουελ περισσότερο σαν «οικογενειακό έπος» και προετοίμασε τους φανς ότι θα πρέπει να περιμένουν λίγο περισσότερο δράμα στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι ο ρόλος του Μάιλς Κουάριτς (Στίβεν Λανγκ) επιστρέφει και για τα τέσσερα σίκουελ και θα αποτελέσει τον κύριο «κακό» στο σύνολό τους. Μάλιστα, ο μόνος ηθοποιός που θα εμφανιστεί σε live action και χωρίς τη μορφή CGI χαρακτήρα είναι ο Τζακ Τσάμπιον που υποδύεται τον Χαβιέρ Σοκόρο (Spider), έναν έφηβο άνθρωπο που γεννήθηκε στο στρατιωτικό συγκρότημα Hell’s Gate που είχαμε δει στην πρώτη ταινία. 

Κατά τις 20th Century Fox και Lightstorm Entertainment, τα «Avatar» 2, 3, 4 και 5 θα κυκλοφορήσουν στις 18 Δεκεμβρίου του 2020, 17 Δεκεμβρίου του 2021, 20 Δεκεμβρίου 2024 και 19 Δεκεμβρίου 2025 αντίστοιχα. Τα δύο τελευταία σίκουελ, θα γίνουν μόνο αν τα 2 και 3 έχουν επιτυχία. 

Θυμίζουμε ότι η αρχική ταινία του 2009 παραμένει η πιο επικερδής ταινία όλων των εποχών με πάνω από 2,7 δις δολάρια εσόδων παγκοσμίως.