Όλα δείχνουν πως τα φετινά Όσκαρς θα βγουν στον αέρα χωρίς κεντρικό παρουσιαστή. 

Μετά την ανάθεση στον Κέβιν Χαρτ, ο οποίος παραιτήθηκε σχεδόν αμέσως λόγω παλαιότερων ομοφοβικών σχολίων του στα σόσιαλ μίντια, η τελετή απονομής των βραβείων το πιο πιθανό είναι μετά από τρεις δεκαετίες να παραμείνει «ακέφαλη», όπως υποστηρίζει το Variety. 

Οι ίδιες εσωτερικές πληροφορίες θέλουν τους παραγωγούς να επιλέγουν μερικά ονόματα πρώτης γραμμής που θα παρουσιάσουν διάφορα τμήματα της τελετής αντί να βασιστούν σε ένα πρόσωπο που θα πρέπει να κάνει έναν μονόλογο γεμάτο από σπόντες για τον Ντόναλντ Τραμπ. 

Το σόου αναμένεται επίσης να εστιάσει στη μουσική, καθώς οι σταρς των A Star Is Born και Black Panther Lady Gaga και Κέντρικ Λαμάρ αντίστοιχα, κατά πάσα πιθανότητα θα βρίσκονται ανάμεσα στους υποψήφιους νικητές στις δύο βασικές κατηγορίες. 

Θυμίζουμε ότι η Έλεν ΝτεΤζένερις σε μία προσπάθειά της να «εξαγνίσει» τον Χαρτ στην κοινή γνώμη, βρήκε σχεδόν τον μπελά της, όμως ο Χαρτ ξεκαθάρισε στην εκπομπή Good Morning America ότι δεν έχει σκοπό να επιστρέψει στην παρουσίαση, γιατί δεν έχει χρόνο.

Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να το επιχειρήσει στο μέλλον: «Η πρόταση έγινε, την δέχθηκα, ενθουσιάστηκα που συνέβη. Ωστόσο δεν εξελίχθηκε όπως θα έπρεπε. Αυτήν τη στιγμή και από άποψη χρονικών περιθωρίων, δεν έχω πραγματικά τον χρόνο να το κάνω.», εξήγησε ο Χαρτ. 

Η 91η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στις 24 Φεβρουαρίου στο Dolby Theatre του Χόλιγουντ και αν όντως ισχύσουν τα παραπάνω, θα είναι η πρώτη φορά μετά το 1989 που θα γίνει χωρίς οικοδεσπότη.