Το Showtime έδωσε το πράσινο φως για να επιστρέψει το «Penny Dreadful»!

Η αγαπημένη και επιτυχημένη σειρά για εκατομμύρια τηλεθεατές παγκοσμίως, επιστρέφει δυο χρόνια μετά την προβολή του τρίτου κύκλου το 2016, ωστόσο θα είναι διαφορετική από εκείνη που γνωρίσαμε. Με τίτλο «Penny Dreadful: City of Angels» η σειρά θα μας μεταφέρει στο Λος Άντζελες του 1938 ισορροπώντας ανάμεσα στο υπερφυσικό και την κοινωνική πραγματικότητα της εποχής! Η ιστορία εξελίσσεται εστιάζοντας στην αμερικανο-μεξικανική παράδοση, με τους πιστούς της θεότητας Santa Muerte να έχουν διαμάχες με τον ίδιο τον διάβολο και όσους έχουν συμμαχήσει μαζί του.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Τζον Λόγκαν επιστρέφει στο πόστο του έχοντας το γενικό πρόσταγμα ως σεναριοφράφος και εκτελεστικός παραγωγός, αντίθετα ωστόσο, ακόμα δεν έχει γίνει καμία κρούση στους ηθοποιούς του αρχικού καστ.

«Το Penny Dreadful: City of Angels υπόσχεται να είναι ένα παράδοξο έπος οικογενειακής αγάπης που αντιμάχεται με τα τρομακτικά τέρατα που υπάρχουν γύρω μας και μέσα μας», δήλωσε ο Γκάρι Λεβίν, διευθυντής προγράμματος του καναλιού Showtime, θέλοντας να δώσει το στίγμα του τέταρτου κύκλου. Από την πλευρά του ο Λόγκαν εξήγησε για τη φιλοσοφία του νέου κύκλου: «Θα αναδείξουμε συγκεκριμένα ιστορικά, κοινωνικά, θρησκευτικά και φυλετικά θέματα. Στο Λος Άντζελες του 1938 οι άνθρωποι είχαν να αντιμετωπίσουν σκληρά ζητήματα που αφορούσαν το μέλλον τους και την ψυχή τους. Έτσι, οι χαρακτήρες μας θα κάνουν το ίδιο. Δεν υπάρχουν εύκολες απαντήσεις, υπάρχουν δυνατές ερωτήσεις και εντυπωσιακά ηθικές προκλήσεις. Όπως πάντα στον κόσμου του "Penny Dreadful" δεν υπάρχουν ήρωες ή κακοί, αλλά πρωταγωνιστές και ανταγωνιστές. Οι πολύπλοκοι και αντιμαχόμενοι χαρακτήρες λειτουργούν ως υπομόχλια κάθε ηθικής επιλογής».

Να υπενθυμίσουμε ότι ο πρώτος κύκλος ξεκίνησε να προβάλλεται τον Απρίλιο του 2014 εστιάζοντας στο Λονδίνο της Βικτωριανής εποχής. Η σειρά έχει λάβει συνολικά 13 υποψηφιότητες για βραβείο Emmy, ενώ η πρωταγωνίστρια της, Εύα Γκριν υπήρξε υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα.

Η παραγωγή της τέταρτης σεζόν θα ξεκινήσει μέσα στο 2019 και ήδη δόθηκε στη δημοσιότητα το πρώτο πόστερ, όπως είδατε και παραπάνω.