Το είχαμε υποψιαστεί βλέποντας την πρώτη φωτογραφία από το «Mandalorian», τη σειρά «Star Wars» που η Disney ετοιμάζει για τη συνδρομητική της πλατφόρμα: η spin-off ταινία για τον Μπόμπα Φετ που είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Μάιο δεν θα γυριστεί ποτέ.

Η αποτυχία του «Solo: A Star Wars Story» στα ταμεία σίγουρα έπαιξε τον ρόλο της, αλλά από τη στιγμή που η σειρά επέλεξε για κεντρικό ήρωα κάποιον από τον ίδιο πλανήτη με τον Μπόμπα Φετ και με την ίδια πανοπλία, ήταν δεδομένο ότι δεν υπήρχε περίπτωση να δούμε κάτι τόσο παρόμοιο και στη μεγάλη οθόνη. Λεφτά υπάρχουν στην Disney, αλλά όχι και για πέταμα…

Η παραγωγός των ταινιών «Star Wars» Κάθλιν Κένεντι ερωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφο και απάντησε ότι η ταινία για τον Φετ έχει ακυρωθεί 100% και όλη την προσοχή τους έχει πλέον η σειρά «The Mandalorian».

Εις μνήμην: Ποιος ήταν ο Μπόμπα Φετ

Ο κυνηγός επικηρυγμένων με το φλογοβόλο και το τζετ πακ έκλεψε την παράσταση στο «Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται» και έγινε όχι μόνο από τους αγαπημένους χαρακτήρες των φαν, αλλά κάποιες φιγούρες του παραμένουν από τα σπανιότερα και ακριβότερα παιχνίδια Star Wars. Για το κοινό της εποχής ο Μπόμπα Φετ ήταν δεύτερος καλύτερος κακός μετά τον Νταρθ Βέιντερ, και αμέτρητα βιβλία και κόμικ στα 80s και τα 90s ασχολήθηκαν με την ιστορία και τις περιπέτειές του.

Είχε την ατυχία να συμπεριληφθεί στα πρίκουελ του Λούκας και ειδικότερα στην «Επίθεση των Κλώνων», που ανταγωνίζεται την «Αόρατη Απειλή» για τον τίτλο της χειρότερης ταινίας «Star Wars». Εκεί τον γνωρίσαμε ως παιδί, κλώνο του κυνηγού επικηρυγμένων Τζάνγκο Φετ από τον οποίο κληρονόμησε και το χαρακτηριστικό κράνος.

Ο ήρωας βρήκε άδοξο τέλος στην «Επιστροφή του Τζεντάι», όταν τον κατάπιε το τέρας Σάαρλακ – ένα τεράστιο στόμα μέσα στην έρημο, που χωνεύει την τροφή του για χίλια χρόνια. Όμως σύμφωνα με τα βιβλία που μεσολάβησαν όλα αυτά τα χρόνια που δεν είχαμε ταινίες «Star Wars», ο Μπόμπα Φετ κατάφερε να ξεφύγει και να συνεχίσει τις περιπλανήσεις του.