Ήταν 19 Νοεμβρίου του 1987, όταν στην ΕΡΤ2 προσγειώθηκε ένας τριχωτός εξωγήινος από τον πλανήτη Μέλμακ. Τον έλεγαν Γκόρντον Σάμουεϊ (αλλά τον φωνάζανε Αλφ από το ALF – Alien Life Form), πεινούσε συνέχεια (είχε άλλωστε οκτώ στομάχια να γεμίσει), θεωρούσε εξαιρετικό μεζέ τις γάτες, ήταν φασαριόζος, ακατάστατος και πέταγε φαρμακερές ατάκες. Η οικογένεια Τάνερ που τον βρήκε στο γκαράζ της και πέρναγε τα πάνδεινα για να τον κρατήσει κρυμμένο από τους γείτονες, τον αγάπησε όσο και οι τηλεθεατές που παρακολουθούσαν τα 99 επεισόδια της σειράς «Αλφ ο Εξωγήινος» και αγόραζαν το σχετικό merchandise (μπρελόκ, μπλουζάκια, σχολικά είδη κλπ).

Η Warner Bros. μελετούσε τον τελευταίο καιρό ένα reboot της σειράς που προβλήθηκε στο NBC από το 1986 μέχρι το 1990, αλλά τελικά αποφασίστηκε το σχέδιο να προωθηθεί στον.. κάλαθο των αχρήστων. Σεναριακά, υπάρχει η εξής ιδέα: στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς ο Αλφ επιχείρησε να επιστρέψει στον πλανήτη του, αλλά τον συνέλαβε ο στρατός. Επειδή το φινάλε δεν ήταν πολύ ευχάριστο, το 1996 γυρίστηκε η τηλεταινία «Project ALF», προκειμένου η ιστορία να κλείσει όμορφα κι ωραία. Το reboot θα αγνοούσε εντελώς αυτή την ταινία και θα ξεκινούσε με τον Αλφ να βγαίνει από τη φυλακή του στη σημερινή εποχή και να προσαρμόζεται στον κόσμο που έχει αλλάξει όσο εκείνος ήταν αιχμάλωτος.

Πρέπει πάντως να έχουν στερέψει εντελώς από ιδέες εκεί στο Χόλιγουντ. Μα, τον «Αλφ τον Εξωγήινο»; Εν έτει 2018; Ευτυχώς στο τέλος επικράτησε η λογική...