Το Game of Thrones έχει συνηθίσει να μας σοκάρει με ανατροπές που ποτέ δεν είχαμε φανταστεί πως θα γίνουν. Μία τέτοια «ανατροπή» φαίνεται πως θα συμβεί στο μέλλον, η οποία σχετίζεται άμεσα με μία προφητεία που είχε πάρει η Ντενέρις Ταργκέριαν στα βιβλία και η οποία φαίνεται πως παίρνει «σάρκα» και στην σειρά.

Σύμφωνα με αυτή την προφητεία που δόθηκε στην Ντενέρις στο «Σπίτι των αθάνατων» στο Κουάρθ θα προδοθεί τρεις φορές. Η μία για αίμα, η δεύτερη για χρυσό και η τρίτη για αγάπη.

Η πρώτη φορά που προδόθηκε ήταν στην 1η σεζόν όταν η Μίρι Μαζ Ντουρ σκότωσε τον αγέννητο γιο της για να σώσει τη ζωή του Ντρόγκο. Η δεύτερη προδοσία ήταν από τον Ζόρα ο οποίος είχε πάρει χρυσό από τον Βασιλιά Ρόμπερτ. Απομένει αν δούμε ποιος θα είναι ο 3ος που θα την προδώσει και θα το κάνει για την αγάπη.

Οι φίλοι της σειράς ποντάρουν σε δύο περιπτώσεις: Η μία είναι αν την προδώσει ο Τύριον και αν το κάνει από αδελφική αγάπη. Είναι δεδομένο πως με τον Τζέιμι έχει μία καλή σχέση και άλλωστε ο Τζέιμι τον έχει σώσει στο παρελθόν, οπότε του χρωστάει τη ζωή του. Είδαμε στο τελευταίο επεισόδιο πως δεν αισθάνεται καθόλου... άνετα με το ενδεχόμενο να πάθει κακό ο αδελφός του, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει νίκη για την Ντενέρις.

Η 2η και πιο επικρατέστερη θεωρία λέει πως αυτή που τελικά θα προδώσει την «μάνα των δράκων» είναι η Μισάντεϊ και θα το κάνει για να σώσει τον Γκριζοσκώληκα. Θεωρούν πως δεν είναι καθόλου τυχαίο πως σε μία σεζόν που οι ιστορίες προχωρούν με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από τις προηγούμενες οι παραγωγοί του Game of Thrones επέλεξαν να μας δείξουν πόσο ερωτευμένοι είναι οι δύο ακόλουθοι της Ντενέρις. Προφανώς ο έρωτας αυτός θα έχει κάποιο αντίκτυπο στη μελλοντική ιστορία.