Μπορεί η σειρά «Breaking Bad» να ξεκίνησε να προβάλλεται το 2008 από το αμερικανικό δίκτυο AMC («σπίτι» και του «The Walking Dead»), αλλά ο πολύς κόσμος την έμαθε από το Netflix, κάτι που έχει αναγνωρίσει και ο ίδιος ο δημιουργός της, Βινς Γκίλιγκαν: «Το Netflix μας κράτησε στον αέρα. Δεν ξέρω αν η σειρά θα είχε προχωρήσει πέρα από τη 2η σεζόν…» είχε πει αποδεχόμενος το Emmy καλύτερης δραματικής σειράς το 2013.

Και όπως αποκαλύπτει το Deadline και επιβεβαιώνει το Variety, η ταινία «Breaking Bad» που γυρίζει αυτόν τον καιρό ο Γκίλιγκαν θα κάνει πρεμιέρα πρώτα στο Netflix και μετά στο AMC, σε μια αντιστροφή ρόλων.

Για την ταινία δεν ξέρουμε πολλά, καθώς όλα γίνονται με άκρα μυστικότητα. Από τον περασμένο Νοέμβριο, που υποτίθεται ότι ξεκίνησαν τα γυρίσματά της (που θα διαρκούσαν μέχρι τον Φεβρουάριο) είχαμε μάθει ότι θα είναι απευθείας σίκουελ της σειράς, με κεντρικό χαρακτήρα τον Τζέσι Πίνκμαν και με τον Άαρον Πολ να επιστρέφει στο ρόλο που τον έκανε διάσημο και του χάρισε 3 Emmy β΄ανδρικού ρόλου.

Ο Πίνκμαν πέρασε πολλά στις πέντε σεζόν του «Breaking Bad», επειδή είχε την ατυχία να βρει στο δρόμο του τον Γουόλτερ Γουάιτ (Μπράιαν Κράνστον). Έχασε οικογένεια, φίλους, ερωμένες, παραλίγο και την ίδια του τη ζωή σε πολλές περιπτώσεις. Στα τελευταία επεισόδια είχε πέσει θύμα απαγωγής από συμμορία νεοναζί, που τον κρατούσαν αλυσοδεμένο για να τους μάθει να παρασκευάζουν τη μεθαμφιταμίνη στην οποία είχε ειδικευτεί μαζί με τον Γουάιτ. Ο τελευταίος τον έσωσε με ένα εμπνευσμένο σχέδιο (που περιλάμβανε ένα κρυμμένο πολυβόλο και ένα τηλεχειριστήριο).

Ο Τζέσι δραπέτευσε και τελευταία φορά που τον είδαμε ήταν μέσα σε ένα αυτοκίνητο, να τρέχει, να γελάει και να κλαίει σαν μανιακός. Ξέφυγε, αλλά δεν ήταν ακόμη ελεύθερος, οι εκκρεμότητες ήταν πολλές, το ίδιο και ο κόσμος που θα τον αναζητούσε. Η σειρά άφησε επίτηδες ανοιχτή την ιστορία του, και σύντομα θα μάθουμε τη συνέχεια από το Netflix.