Τα 10 σημαντικότερα cameos του Σταν Λι στις ταινίες της Marvel (vids & pics)

Τα 10 σημαντικότερα cameos του Σταν Λι στις ταινίες της Marvel (vids & pics)

Πολύ πριν το ξεκίνημα του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel, με 2-3 νέες ταινίες κάθε χρόνο, ο Σταν Λι είχε ξεκινήσει τις cameo εμφανίσεις στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα παρουσίας του στην οθόνη οι φαν άρχισαν να τα περιμένουν με αγωνία και να τα χειροκροτούν, αναγνωρίζοντας την προσφορά του μεγάλου δημιουργού που έφυγε από τη ζωή στα 95 του χρόνια.

Στο παραπάνω βίντεο μπορείτε να τα δείτε όλα μαζί μονταρισμένα, ωστόσο εμείς επιλέξαμε για τη συνέχεια τα 10 πιο σημαντικά, κάθε ένα για τον δικό του ιδιαίτερο λόγο.

«The Trial of the Incredible Hulk», 1989

«The Trial of the Incredible Hulk», 1989

To πρώτο cameo του Σταν Λι έγινε πριν από σχεδόν 30 χρόνια, στην τηλεταινία «The Trial of the Incredible Hulk», όπου υποδυόταν έναν ένορκο στη δίκη του Μπρους Μπάνερ, πριν εκείνος μεταμορφωθεί σε Hulk και τα κάνει όλα λαμπόγυαλο.

«X-Men», 2000

«X-Men», 2000

Αυτό ήταν το πρώτο κινηματογραφικό cameo του Λι, καθώς το πέρασμά του από την ταινία «Blade» (1998) τελικά κόπηκε στο μοντάζ. Θα τον αναγνωρίσετε ως πωλητή χοτ ντογκ στην παραλία, τη στιγμή που από το νερό βγαίνει ο – μεταλλαγμένος πλέον – γερουσιαστής Κέλι.

«Hulk», 2003

«Hulk», 2003

Ο άνθρωπος που δημιούργησε τον Hulk και ο πρώτος ηθοποιός που τον υποδύθηκε στην τηλεόραση, μαζί σε κοινό cameo. Ο Σταν Λι και ο μποντιμπίλντερ Λου Φερίνιο υποδύονται δύο υπαλλήλους ασφαλείας, και είναι η πρώτη φορά που ο Σταν Λι μιλάει σε ταινία της Marvel.

«Fantastic Four», 2005

«Fantastic Four», 2005

Εδώ για πρώτη φορά ο Σταν Λι υποδύεται έναν ήρωα που ο ίδιος δημιούργησε στα κόμικς, τον ταχυδρόμο Ουίλι Λάμπκιν. Τον βλέπουμε να παραδίδει αλληλογραφία στον Ριντ Ρίτσαρντς, δηλαδή τον Mr. Fantastic.

«Spider-Man 3», 2007

«Spider-Man 3», 2007

Στις δύο προηγούμενες ταινίες υποδυόταν έναν περαστικό που έσωζε γυναίκες από την καταστροφή που προκαλούσαν οι συμπλοκές του Spider-Man με τους κακούς. Στην τρίτη ταινία, σε ένα από τα αγαπημένα cameo όλων των φαν, πλησιάζει τον Πίτερ Πάρκερ σε μια κομβική στιγμή της ταινίας και του λέει ότι ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ενώ κλείνει με μία από τις αγαπημένες του φράσεις, που χρησιμοποιούσε συχνά στις στήλες που έγραφε: «'Nuff said».

«Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer», 2007

«Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer», 2007

Ο Σταν Λι «τρώει πόρτα» στον γάμο των Ριντ Ρίτσαρντς και Σούζαν Στορμ, σε μια σκηνή σημαντική γιατί παραπέμπει σε ένα τεύχος των Fantastic Four από το 1965, όπου το ίδιο συμβαίνει στον Λι και τον κομίστα Τζακ Κίρμπι όταν επιχειρούν να μπουν στη δεξίωση. Επιπλέον, εδώ ο Λι υποδύεται τον εαυτό του και όχι κάποιον άλλο χαρακτήρα.

«Iron Man», 2008

«Iron Man», 2008

Το πρώτο cameo του Σταν Λι στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel, που εγκαινιάστηκε πριν από 10 χρόνια με αυτή την ταινία. Στο κόκκινο χαλί, το Τόνι Σταρκ τον χτυπάει στην πλάτη μπερδεύοντάς τον με τον Χιου Χέφνερ του Playboy.

«The Amazing Spider-Man», 2012

«The Amazing Spider-Man», 2012

Ένα ακόμη αγαπημένο cameo των φαν, με τον Σταν Λι να χαρίζει γέλιο ακούγοντας αμέριμνος μουσική στα ακουστικά του, τη στιγμή που πίσω του γκρεμίζουν τον τόπο ο Spider-Man με τον Lizard.

«Big Hero 6», 2014

«Big Hero 6», 2014

Σε μορφή καρτούν για την ταινία animation της Disney (που είχε εξαγοράσει τη Marvel το 2009), εμφανίζεται μετά τα credits του τέλους, με το χαρακτηριστικό μουστάκι και τα γυαλιά του, στο ρόλο του πατέρα του ήρωα.

«Doctor Strange», 2016

«Doctor Strange», 2016

Ο Σταν Λι εμφανίζεται για λίγα δευτερόλεπτα ως ο επιβάτης ενός λεωφορείου, πάνω στο οποίο πέφτουν ο Doctor Strange και ο Mordo. Το ιδιαίτερο εδώ είναι ότι εκείνη τη μέρα, ο Λι γύρισε τρία ακόμη cameos για ταινίες της Marvel: «Guardians of the Galaxy 2», «Spider-Man: Homecoming» και «Thor: Ragnarok». Ήταν ήδη 93 ετών και τα στούντιο αποφάσισαν να μην τον ταλαιπωρούν με τα πήγαινε-έλα.