Για λίγα δευτερόλεπτα, παθαίνεις ένα μικρό σοκ: αυτός που βλέπεις βαμμένο με τα χρώματα του πολέμου και ματωμένο σε επικό γκρο πλαν που αποκαλύπτει μια θάλασσα από πτώματα καθώς απομακρύνεται η κάμερα, δεν είναι ο μακαρίτης ο Ράγκναρ Λόθμπροκ, αλλά ο γιος του Μπγιορν. Και η συνέχεια του teaser που κυκλοφόρησε το History για την επιστροφή της σειράς «Vikings» στις 28 Νοεμβρίου, είναι ακριβώς αυτό που λέει το tagline της: Κάθοδος στο Σκοτάδι.

Τελευταία φορά που αφήσαμε τους «Vikings» ήταν στη μέση της πέμπτης σεζόν, στα τέλη του Γενάρη. Άργησε τόσους μήνες, αλλά η υπόλοιπη σεζόν είναι πλέον έτοιμη και θα συνεχίσει την ιστορία του εμφυλίου πολέμου ανάμεσα στα παιδιά του Ράγκναρ. Ο Άιβαρ ο Ασπόνδυλος νίκησε και κατέκτησε το Κάτεγκατ, και τώρα θέλει να σκοτώσει τη μητριά του, Λάγκερθα (έτσι και χαθεί η  Κάθριν Γουίνικ από τη σειρά, πολλοί θα την κόψουν – τη σειρά). Όμως η επιστροφή του Ρόλο από τη Γαλλία θα αλλάξει τις ισορροπίες.

Μέσα σε όλα αυτά σίγουρα θα δούμε και κάποιους Έλληνες, καθώς δύο φορές τον τελευταίο χρόνο έγινε κάστινγκ για κομπάρσους που μιλάνε ελληνικά. Ακονίζουμε τα τσεκούρια μας και περιμένουμε με αγωνία τη συνέχεια της ιστορίας.