Η ταινία «Τζόκερ» με τον Χοακίν Φίνιξ, που θα προβληθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο, είναι γνωστό ότι δεν θα συνδέεται με τον ήρωα και τον κόσμο που έχει χτίσει το (υπό κατάρρευση) κινηματογραφικό σύμπαν της DC Comics. Σε αυτό, Τζόκερ παραμένει τυπικά ο Τζάρεντ Λέτο. Και λέμε τυπικά, γιατί κάθε σχέδιο που αφορούσε μελλοντική ταινία με τον Λέτο ως Τζόκερ έχει μπει στην κατάψυξη ή πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων.

Ο Τζόκερ με τα τατουάζ και τα μεταλλικά δόντια έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στην ταινία «Ομάδα Αυτοκτονίας» του 2016 και ήταν κατά γενική ομολογία απογοητευτικός. Το κοινό ενδιαφέρθηκε περισσότερο για την κοπέλα του, τη Χάρλεϊ Κουίν, όπως την υποδύθηκε η Μάργκοτ Ρόμπι.

Και ενώ είχε ανακοινωθεί ότι ο Λέτο θα είχε την ευκαιρία να αναδείξει τα χαρίσματά του σε μια νέα ταινία επικεντρωμένη αποκλειστικά στον Τζόκερ, αλλά και σε μία ακόμη ως ζευγάρι με τη Χάρλεϊ Κουίν, η πρώτη αναβλήθηκε επ' αόριστον και η δεύτερη σβήστηκε από τον πίνακα.

Όυτε στο σίκουελ της «Ομάδας Αυτοκτονίας» θα εμφανιστεί ο Τζόκερ, καθώς ο Τζέιμς Γκαν (που η Marvel απέλυσε από τους «Φρουρούς του Γαλαξία» και η DC έσπευσε να προσλάβει) θα κάνει ένα reboot με άλλους χαρακτήρες και πρωταγωνιστές. Το οποίο δεν θα περιλαμβάνει ούτε τη Χάρλεϊ Κουίν της Ρόμπι, που είχε κλέψει την παράσταση στην πρώτη ταινία.

Αντίθετα με τον Λέτο, πάντως, η Ρόμπι έχει την ευκαιρία να υποδυθεί ξανά την ηρωίδα της, και το κάνει στην ταινία «Birds of Prey» που γυρίζεται αυτή την εποχή και θα κάνει πρεμιέρα τον Φεβρουάριο του 2020.