Εντάξει, όταν δίπλα στον Thor, τον Hulk και τον Iron Man βγαίνει ένας τύπος με τόξο και βέλος, λογικό είναι να αμφισβητήσεις την αποτελεσματικότητά του. Το ίδιο ισχύει και για τη Μαύρη Χήρα της Σκάρλετ Τζοχάνσον, αλλά εκείνη τουλάχιστον είναι χάρμα οφθαλμών. Ενώ για τον κακόμοιρο τον Hawkeye του Τζέρεμι Ρένερ, τι να πει κανείς;

Όταν δεν συμπεριλήφθηκε στην αφίσα της ταινίας «Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας» όλοι τον θεώρησαν τελειωμένο. Όντως απουσίαζε και από το φιλμ, αλλά αμφιβάλουμε αν τα βέλη του θα έκαναν κάτι στον Thanos. Όμως προ ημερών επιβεβαιώθηκε ότι θα δώσει το παρών στην επόμενη ταινία των «Εκδικητών», ενώ ένα νέο βίντεο από τον YouTuber Ματ Σολάτσο έρχεται να δικαιώσει τον παρεξηγημένο υπερήρωα.

Το παραπάνω βίντεο μετράει τα θύματα του Hawkey στις ταινίες «Οι Εκδικητές» και «Οι Εκδικητές: Η εποχή του Ούλτρον», αφήνοντας έξω το «Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος» όπου ο ήρωας δεν σκότωσε κανέναν. Μάλιστα διαχωρίζει τους σκοτωμούς σε επιβεβαιωμένους (αυτούς που βλέπουμε στην οθόνη) και υποτιθέμενους (αυτούς όπου ρίχνει το βέλος αλλά δεν βλέπουμε το αποτέλεσμα). Βέβαια και οι υποτιθέμενοι σκοτωμοί θα πρέπει να θεωρούνται επιβεβαιωμένοι, γιατί ο Hawkey δεν αστοχεί ποτέ – ένα ατού έχει ο άνθρωπος, μην πάμε να του το μειώσουμε κι αυτό...

Το βίντεο μετράει επίσης και τα βέλη που χρησιμοποιεί, καθώς και αυτά που συλλέγει από τα θύματα και επαναχρησιμοποιεί. Για παράδειγμα στο πρώτο «Avengers» έχουμε 19 επιβεβαιωμένους σκοτωμούς και 29 υποτιθέμενους. Επειδή στο τέλος είχε αδειάσει τη φαρέτρα του που έχει 32 βέλη και τον είδαμε να χρησιμοποιεί μόλις 9 (παίρνοντας πίσω και ξαναχρησιμοποιώντας τα 6), οι συνολικοί σκοτωμοί  εκτιμώνται στους 57. Καθόλου άσχημα.

Στην «Εποχή του Ούλτρον» τον βλέπουμε να σκοτώνει 21 ρομπότ και υποθέτουμε ότι σκότωσε συνολικά 26 χρησιμοποιώντας 19 βέλη. Μια χαρά τα κατάφερε αν σκεφτεί κανείς ότι τα ρομπότ σκοτώνονται δύσκολα. Για να δούμε τι θα κάνει στην επόμενη ταινία με τους Avengers, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις 3 Μαΐου 2019.