Όλα κι όλα, δεν είμαστε εμείς που θα σας χαλάσουμε το αποψινό επεισόδιο του «The Walking Dead», το τελευταίο του Ρικ Γκράιμς στη σειρά (22.40 στο Fox). Τη χαλάστρα την έκανε ήδη από χθες το δίκτυο AMC που προβάλλει το «The Walking Dead» στις ΗΠΑ, όταν ανακοίνωσε ότι ο ηθοποιός Άντριου Λίνκολν θα επαναλάβει το ρόλο του Γράιμς σε μια σειρά από ταινίες που θα δώσουν συνέχεια στην ιστορία του. Η πρώτη, μάλιστα, θα αρχίσει γυρίσματα μέσα στο 2019 και θα αφηγηθεί όσα έγιναν μετά από το αποψινό (χθεσινό για τις ΗΠΑ) επεισόδιο.

«Εδώ και πολλά χρόνια οι φαν συζητούν για πτυχές της αποκάλυψης των ζόμπι που θα ήθελαν να δουν, και τώρα θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τις ιστορίες αυτές μαζί με τον χαρακτήρα που τα ξεκίνησε όλα, τον Ρικ Γκράιμς», σημειώνει στην ανακοίνωση του AMC ο υπεύθυνος πρωτότυπου περιεχομένου Ντέιβιντ Μάντεν. «Έχουμε πολλά ακόμη στον ορίζονται και αυτές οι ταινίες θα εξελίξουν αυτά που κάνουμε στη σειρά». Το πολυετές πλάνο του AMC για το «The Walking Dead», εκτός από τις ταινίες με τον Ρικ Γκράιμς περιλαμβάνει επιπλέον νέες σειρές, αφιερώματα και ψηφιακό περιεχόμενο που δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί.

Όταν λοιπόν το ίδιο το κανάλι κάνει τέτοια ανακοίνωση, είναι μάλλον προφανές ότι ο κεντρικός ήρωας της σειράς τα τελευταία εννέα χρόνια δεν πεθαίνει. Φεύγει, αλλά δεν πεθαίνει. Όσο για το πώς φεύγει... (εδώ, ναι, ακολουθεί spoiler). Αφού σώσει για μία ακόμη φορά τους συντρόφους του, εκείνοι τον βλέπουν να ανατινάζεται μαζί με ένα σωρό ζόμπι και τον θεωρούν νεκρό. Αυτό που έγινε όμως και εκείνοι δεν γνωρίζουν, είναι ότι ο Ρικ έφυγε για άλλες πολιτείες με το ελικόπτερο που είχε καλέσει η Τζέιντις. Δεν θα πούμε περισσότερα, εκτός από το ότι πολλοί κριτικοί τοποθετούν το συγκεκριμένο επεισόδιο ανάμεσα στα καλύτερα όλης της σειράς...