Είναι εννέα σεζόν πολλές για μία σειρά με θέμα την επιβίωση σε έναν κόσμο γεμάτο ζόμπι; Πιθανόν ναι, γι' αυτό και φέτος το «The Walking Dead» φρόντισε να ανανεωθεί, με νέο υπεύθυνο σειράς (την Άντζελα Κανγκ) και αλλαγές στο καστ (αποχωρούν δύο βασικοί χαρακτήρες). Και πράγματι, το πρώτο επεισόδιο της ένατης σεζόν που προβλήθηκε την περασμένη Κυριακή άρεσε πολύ στους τηλεκριτικούς και σε όσους το είδαν. Μόνο που αυτοί ήταν λίγοι και μάλιστα λιγότεροι από ποτέ.

Μόλις 6,1 εκατ. θεατές συντονίστηκαν στο HBO για να δουν «The Walking Dead», σχεδόν οι μισοί σε σχέση με την πρεμιέρα της όγδοης σεζόν. Πρόκειται για αρνητικό ρεκόρ, το οποίο μέχρι τώρα κατείχε το πρώτο επεισόδιο της πρώτης σεζόν, όταν κανείς δεν γνώριζε τη σειρά που θα γινόταν φαινόμενο της ποπ κουλτούρας. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι πρόκειται για λιγότερους θεατές και από το φινάλε της προηγούμενης σεζόν. Συνήθως ακόμη και οι θεατές που χάνουν επαφή με μία σειρά στη διάρκεια μιας σεζόν, τσεκάρουν την πρεμιέρα της επόμενης για να δουν πως πηγαίνουν τα πράγματα.

Πάντως οι κριτικοί που τα τελευταία χρόνια θάβουν ανελέητα τη σειρά αυτή τη φορά αναγνώρισαν ότι επιτέλους κάτι γίνεται σωστά. Αν οι θετικές κριτικές συνεχιστούν, ίσως το κοινό να πειστεί να δώσει στο «The Walking Dead» μία ακόμη ευκαιρία.

Στη χώρα μας το «The Walking Dead» προβάλλεται από το Fox. Νέο επεισόδιο, κάθε Δευτέρα στις 22:40. Το Fox είναι διαθέσιμο μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV, Wind Vision.