Αν νομίζατε ότι θα γλιτώναμε τόσο εύκολα από τις τουρκικές σειρές, πλανάσθε πλάνην οικτράν φίλοι τηλεθεατές.

Ακόμα και το Netflix δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στις τουρκικές παραγωγές, ετοιμάζοντας την πρώτη τούρκικη πρωτότυπη σειρά του που θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του χρόνου. Το ευτύχημα ωστόσο είναι ότι το Netflix δεν θα ακολουθήσει τη γνωστή συνταγή της σαπουνόπερας αλλά θα μας παρουσιάσει την ανατολίτικη εκδοχή μιας σειράς φαντασίας με ολίγον μυστήριο και μια πρέζα από... υπερήρωες!

Η σειρά των 10 επεισοδίων έχει τίτλο «The Protector» («Ο Προστάτης της Κωνσταντινούπολης») και αφηγείται την επική περιπέτεια του Χακάν, ενός νεαρού καταστηματάρχη του οποίου η ζωή αλλάζει τελείως όταν μαθαίνει ότι συνδέεται με μία μυστική, αρχαία τάξη, που έχει αναλάβει την προστασία της Κωνσταντινούπολης.

Στην αρχή της ιστορίας, ο Χακάν κάθε άλλο παρά υπερήρωας είναι στην πόλη των 15 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου η Ανατολή συναντάει τη Δύση και το παρελθόν το παρόν. Ο Χακάν λοιπόν πρέπει να μάθει επειγόντως πως η πατρίδα του απειλείται από τους μυστηριώδεις, μυστικούς Αθάνατους, και είναι χρέος του να τους σταματήσει. Πρόκειται για μια αποστολή για την οποία όχι μόνο είναι απροετοίμαστος, αλλά και διστακτικός. Θα εκπληρώσει τελικά το πεπρωμένο του ως ο τελευταίος προστάτης;

Στη σειρά πρωταγωνιστούν οι: Τσαγατάι Ουλουσόι, Αϊτσά Αϊτσίν Τουράν, Χαζάρ Έργκιουτσλου, Οκάν Γιαλαμπίκ, Μεχμέτ Κουρτουλούς, Σαϊγκίν Σοϊσάλ και Μπουρτσίν Τερζίογλου.