Δεν πάει πολύς καιρός από όταν ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο Reader ότι η ταινία Έτερος Εγώ παίρνει τον δρόμο της συνδρομητικής τηλεόρασης.

Έκτοτε, μας είχε φάει η περιέργεια για το τηλεοπτικό σίκουελ της πιο viral ελληνικής ταινίας των τελευταίων ετών στο YouTube. Θυμίζουμε ότι το έργο -αφού απέσπασε το Βραβείο Κοινού στα Διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, LAGFF και LIEGE- περιορίστηκε σε μία σύντομη πορεία στους κινηματογράφους. Ο ίδιος ο σκηνοθέτης του Σωτήρης Τσαφούλιας αποφάσισε να το αποσύρει εξαιτίας δολοφονικών επιθέσεων εναντίον οδηγών ταξί στην Αθήνα που συνέπεσαν κατά τη διάρκεια της προώθησής του, καθώς παραδόξως δημιουργήθηκαν υπόνοιες ότι μπορεί να συνδέονται με την υπόθεσή του.

Έτσι, βρεθήκαμε στον τόπο του εγκλήματος (#διπλής) και συγκεκριμένα στην Κάντζα, όπου εξελίσσεται η τελευταία εβδομάδα γυρισμάτων για να πάρουμε μία γεύση από όλα όσα θα δούμε στην τηλεοπτική πια συνέχεια της ταινίας που τιτλοφορείται «Χαμένες Ψυχές» και που αποτελείται από 8 επεισόδια σε παραγωγή COSMOTE TV. 


Φωτό: Μίνα Ρήγα


Φωτό: Μίνα Ρήγα

Μετά από μία σύντομη ενημέρωση από την executive producer Φένια Κοσοβίτσα (Blonde SA) και τον συνεργάτη της Τζουζέπε Χατζόπουλο, μάθαμε ότι η υπόθεση της σειράς εστιάζει και πάλι στην ανεύρεση ενός δολοφόνου (και serial killer στη συγκεκριμένη περίπτωση), δεν πρόκειται δηλαδή για αυτοτελή επεισόδια. Το ίδιο συνεργείο που εργάστηκε για την ταινία, έχει αναλάβει και την τηλεοπτική εκδοχή, ωστόσο δουλεύει σε διαφορετικούς, πιο γρήγορους ρυθμούς ώστε να βγαίνει περισσότερο υλικό. Μάλιστα, υπάρχουν ήδη σχέδια για... συνέχεια. «Έχουμε ήδη στο μυαλό μας τη νέα σεζόν, το φινάλε του τηλεοπτικού σίκουελ άλλωστε, αφήνει το ενδεχόμενο ανοιχτό για μία δεύτερη σεζόν», διευκρίνισε η Φένια Κοσοβίτσα. 

Αφού λοιπόν, παρακολουθήσαμε λίγο από γύρισμα σε πραγματικό χρόνο, ακολούθησε μία σύντομη κουβέντα με τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο Σωτήρη Τσαφούλια και τους πρωταγωνιστές Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, Μάνο Βακούση και Πέτρο Λαγούτη:

Τί σημαίνει «Χαμένες Ψυχές;» Πώς εντάχθηκε στο καστ ο Πέτρος Λαγούτης και ποιος ο ρόλος του; Πώς επηρέασε την ταινία ο αρχικός ντόρος της «απόσυρσης» της από τους κινηματογράφους και ποιες οι συνθήκες των γυρισμάτων; Πώς απαντούν στο ενδεχόμενο σύγκρισης με παραγωγές του εξωτερικού; Οι απαντήσεις τους βρίσκονται στο παραπάνω βίντεο.


(από αριστερά) Μάνος Βακούσης, Σωτήρης Τσαφούλιας, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Πέτρος Λαγούτης, Φωτό: Μίνα Ρήγα

Στη μουσική επιμέλεια παραμένει ο Κώστας Μαραγκός, όσο για τους τίτλους αρχής «ντύνει» το Mother του George Gaudy. Η αρχική σκέψη του Σωτήρη Τσαφούλια ήταν το Lose Your Soul των Dead Man's Bones λόγω στίχων και τίτλου, ωστόσο ο Ράιαν Γκόσλινγκ δεν αποδείχθηκε εύκολα... προσβάσιμος. 

Τα εξωτερικά γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν όλα στην αρχή εκτός από κάποιες σκηνές που θα γυριστούν λίαν συντόμως στο λιμάνι των Χανίων, ενώ η επιλογή του εσωτερικού χώρου (εκτός του μεγάρου του ΟΤΕ) έγινε από τον production designer της ταινίας Ηλία Λεδάκη.

*Τα οκτώ επεισόδια του τηλεοπτικού σίκουελ θα είναι διαθέσιμα στο σύνολό τους την ερχόμενη άνοιξη αποκλειστικά από την COSMOTE TV. 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τα γυρίσματα στη γκάλερι που ακολουθεί: