Μια κάπως ανορθόδοξη αλλά πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή έκαναν οι παραγωγοί των ταινιών Τζέιμς Μποντ και ανακοίνωσαν ως σκηνοθέτη της επόμενης ταινίας – και αντικαταστάτη του Ντάνι Μπόιλ που αποχώρησε εξαιτίας «δημιουργικών διαφορών» – τον 41χρονο Κάρι Φουκουνάγκα.

Μαζί με το όνομα του σκηνοθέτη ανακοινώθηκε η ημερομηνία έναρξης των γυρισμάτων – 4 Μαρτίου 2019 – και η νέα ημερομηνία πρεμιέρας, που από τον Νοέμβριο του 2019 μετατέθηκε για τις 14 Φεβρουαρίου 2020.

Η καθυστέρηση ήταν αναμενόμενη, καθώς ο πρωταγωνιστής Ντάνιελ Κρεγκ πρόλαβε και έκλεισε άλλη ταινία για αυτό το χειμώνα – το θρίλερ «Knives Out» από τον σκηνοθέτη των «Τελευταίων Jedi» Ράιαν Τζόνσον – ενώ το σενάριο άρχισε να ξαναδουλεύεται από την αρχή.

Ο Κάρι Φουκουνάγκα – ο πατέρας του είναι Ιαπωνοαμερικανός τρίτης γενιάς – έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο από την εξαιρετική πρώτη σεζόν της σειράς «True Detective», για την οποία άλλωστε κέρδισε Emmy σκηνοθεσίας. Η πιο πρόσφατη δουλειά του είναι η σειρά «Maniac» με τον Τζόνα Χιλ και την Έμα Στόουν, που κάνει πρεμιέρα αύριο, 21 Σεπτεμβρίου στο Netflix.

Πολύ καλές κριτικές είχε πάρει το 2015 για την ταινία του Netflix «Beasts of no Nation» με τον Ίντρις Έλμπα (έναν ηθοποιό που πολλοί θα ήθελαν για Τζέιμς Μποντ), ενώ είχε συμφωνήσει να σκηνοθετήσει το θρίλερ «It» αλλά τελικά αποχώρησε, δουλεύοντας μόνο πάνω στο σενάριό του.