Από τη φετινή λίστα της ιστοσελίδας Torrentfreak με τις σειρές που είχαν τα περισσότερα παράνομα downloads, βγάζουμε δύο βασικά συμπεράσματα:

 1. Ο μόνος τρόπος να πέσει από την κορυφή το «Game of Thrones» είναι… να μην προβληθεί καθόλου. Ύστερα από έξι συνεχόμενες χρονιές στην πρώτη θέση, απουσιάζει από τη λίστα του 2018 καθώς δεν προβλήθηκε καθόλου – η όγδοη και τελευταία σεζόν θα κάνει πρεμιέρα τον ερχόμενο Απρίλιο.
 2. Η χαμηλή τηλεθέαση του «The Walking Dead» τα τελευταία χρόνια δεν σημαίνει ότι δεν το βλέπει ο κόσμος. Απλά προτιμά να μην πληρώνει το HBO στις ΗΠΑ (στη χώρα μας η σειρά προβάλλεται από το Fox). Μετά από το «Game of Thrones» είναι η σειρά με το μεγαλύτερο αντίκτυπο στην ποπ κουλτούρα την τελευταία δεκαετία.

Την τρίτη θέση καταλαμβάνει το «The Big Bang Theory» που διανύει την 12η και τελευταία σεζόν του, ενώ την τέταρτη οι «Vikings» (που είναι πάντα μια καλή λύση για όταν δεν υπάρχει «Game of Thrones»).

Η σειρά «Titans», με πρωταγωνιστές μία ομάδα λιγότερο γνωστών υπερηρώων της DC Comics (το μεγαλύτερο «όνομα» είναι ο Ρόμπιν, ο βοηθός του Μπάτμαν) δικαιολογημένα βρέθηκε στην πέμπτη θέση, καθώς προβλήθηκε μόνο στις ΗΠΑ και αποκλειστικά ιντερνετικά, από την υπηρεσία DC Universe της Warner Bros. Από τις 11 Ιανουαρίου, ωστόσο, γίνεται διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο μέσω Netflix.

Δείτε στη συνέχεια ολόκληρη τη δεκάδα σύμφωνα με το Torrentfreak:

 1. The Walking Dead
 2. The Flash
 3. The Big Bang Theory
 4. Vikings
 5. Titans
 6. Arrow
 7. Supernatural
 8. Westworld
 9. Legends of Tomorrow
 10. Suits

Θα πρέπει, βέβαια, να λάβουμε υπόψη ότι το Torrentfreak δεν δίνει την πλήρη εικόνα της «πειρατείας» στις τηλεοπτικές σειρές, καθώς μετράει μόνο τα downloads μέσω BitTorrent – ένα σχετικά μικρό ποσοστό του συνόλου, που ωστόσο μπορεί να θεωρηθεί αντιπροσωπευτικό.