Μέσα στο Σαββατοκύριακο ανακοινώθηκε ότι η 25η ταινία Τζέιμς Μποντ (και η τελευταία με τον Ντάνιελ Κρεγκ ως 007) θα καθυστερήσει κι άλλο την έξοδό της στις αίθουσες, και αντί για τις 14 Φεβρουαρίου 2020 θα προβληθεί στις 8 Απριλίου. Πρόκειται για τη δεύτερη αλλαγή προγραμματισμού, καθώς η πρώτη ημερομηνία που είχε ανακοινωθεί ήταν η 8η Νοεμβρίου 2019.

Η πρώτη καθυστέρηση, όπως γνωρίζουμε, οφείλεται στην αποχώρηση από το πρότζεκτ του σκηνοθέτη Ντάνι Μπόιλ και την αντικατάστασή του από τον Κάρι Φουκουνάγκα του πρώτου τηλεοπτικού «True Detective». Ποιος είναι όμως ο λόγος για τη δεύτερη;

Όπως έγραψε το The Playlist, ο σεναριογράφος Σκοτ Ζ. Μπερνς προσλήφθηκε για να ξαναγράψει το σενάριο που είχαν ετοιμάσει για την ταινία οι Νιλ Πέρβις και Ρόμπερτ Γουέιντ. Μάλιστα η δουλειά που θα κάνει θα είναι τόσο εκτεταμένη, που πιθανότατα θα αναφέρεται ως πρώτος σεναριογράφος στους τίτλους της ταινίας. Για τις τουλάχιστον 4 εβδομάδες που θα περάσει δουλεύοντας το σενάριο θα αμειφθεί βασιλικά, αν και το ποσό δεν έχει γίνει γνωστό.

Ο Μπερνς είναι ένας από τους πιο περιζήτητους «γιατρούς σεναρίων» (script doctors) του Χόλιγουντ. Όλοι οι κορυφαίοι σκηνοθέτες και παραγωγοί τον έχουν στις... κλήσεις έκτακτης ανάγκης. Μερικές από τις ταινίες τις οποίες κλήθηκε να «σώσει» την τελευταία στιγμή είναι οι «Συμμορία των 12», «Στη Σκιά των Κατασκόπων», «Χήρες» και «Rogue One».

Ως αποτέλεσμα της εμπλοκής του Μπερνς την τελευταία στιγμή, τα γυρίσματα δεν θα αρχίσουν τον Μάρτιο, όπως ήταν προγραμματισμένο, αλλά τον Απρίλιο.