Ο «Άφθαρτος» («Unbreakable», 2000) του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν ήταν και παραμένει η πιο σοβαρή, πρωτότυπη και ρεαλιστική ταινία με υπερήρωες που γυρίστηκε ποτέ. Όταν ο σεκιουριτάς Μπρους Γουίλις γίνεται ο μοναδικός επιζών ενός εκτροχιασμού τρένου, διαπιστώνει ότι είναι φτιαγμένος από… ατσάλι. Και μέχρι το τέλος της ταινίας έχει αποκαλυφθεί και ο μεγάλος «κακός», ο ιδιοκτήτης μαγαζιού με κόμικς Mr. Glass που υποδυόταν ο Σάμιουελ Τζάκσον.

Για πολλά χρόνια οι φαν ζητούσαν ένα σίκουελ, και κανείς δεν περίμενε 16 χρόνια μετά, στο τέλος της ταινίας «Διχασμένος» («Split») την εμφάνιση του χαρακτήρα του Μπρους Γουίλις. Η ταινία με τον Τζέιμς Μάκαβοϊ να υποδύεται έναν άνδρα με 23 διαφορετικές προσωπικότητες αποκάλυψε στο φινάλε της ότι ανήκε στο ίδιο κινηματογραφικό σύμπαν με τον «Άφθαρτο». Και τον προσεχή Ιανουάριο ο Μ. Νάιτ Σιάμαλαν θα παραδώσει τo φιλμ που όλοι περιμένουν, το σίκουελ του «Άφθαρτου» και του «Διχασμένου» μαζί, με τίτλο «Glass».

Στο παραπάνω τρέιλερ βρίσκουμε και τους τρεις ήρωες κλεισμένους στο ίδιο άσυλο φρενοβλαβών, υπό την επίβλεψη της ψυχιάτρου Σάρα Πόλσον (του «American Horror Story») που ειδικεύεται σε περιπτώσεις ανθρώπων που νομίζουν ότι είναι υπερήρωες.

Όμως ο Mr. Glass και ο Beast, η πιο επικίνδυνη από τις προσωπικότητες του Μάκαβοϊ, ενώνουν τις δυνάμεις τους και δραπετεύουν προκαλώντας χάος, και ο Μπρους Γουίλις πρέπει να ξαναβάλει τη στολή του (ένα αδιάβροχο με κουκούλα) και να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Και αφήστε τον Κάπτεν Αμέρικα να κυνηγάει τον Thanos…