Αντίθετα με τις Χρυσές Σφαίρες και τα βρετανικά βραβεία BAFTA στα οποία ο Γιώργος Λάνθιμος σάρωσε τις υποψηφιότητες (12 συνολικά) με το «The Favourite», το Σωματείο Αμερικανών Σκηνοθετών (DGA) φαίνεται πως δεν έχει την ίδια γνώμη, αφήνοντας το όνομα του Έλληνα σκηνοθέτη έξω από τις υποψηφιότητες των δικών του βραβείων.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε, οι υποψηφιότητες που ανακοινώνει το Σωματείο έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα αν αναλογιστεί κανείς ότι στα 70 χρόνια της ιστορίας του Σωματείου ο σκηνοθέτης που κέρδιζε το βραβείο του DGA συνήθως ήταν (κατά 90%) και ο νικητής που έπαιρνε το Όσκαρ Σκηνοθεσίας. Άρα την απουσία του Λάνθιμου από τη λίστα των υποψηφίων θα μπορούσες να τη χαρακτηρίσεις και δυσοίωνη, όσον αφορά τις προσδοκίες για το χρυσό αγαλματίδιο...

Τα υποψήφια ονόματα λοιπόν που διεκδικούν το Βραβείο Καλύτερου Σκηνοθέτη από το Σωματείο Αμερικανών Σκηνοθετών είναι: Μπράντλεϊ Κούπερ («Ενα Αστέρι Γεννιέται»), Αλφόνσο Κουαρόν («Ρόμα»), Πίτερ Φαρέλι («Το Πράσινο Βιβλίο»), Σπάικ Λι («BlacKkKlansman») και Ανταμ ΜακΚέι («Vice»).

Στη λίστα των υποψηφιοτήτων για τον Καλύτερο Πρωτοεμφανιζόμενο Σκηνοθέτη βρίσκουμε τους: Μπράντλεϊ Κούπερ («Ενα Αστέρι Γεννιέται»), Μπο Μπέρναμ («Eighth Grade»), Κάρλος Λόπεζ Εστράντα («Blindspotting»), Μάθιου Χάινεμαν («Ο Δικός της Πόλεμος») και Μπουτς Ράιλι («Sorry to Bother You»).

Οι υποψήφιοι στην κατηγορία Ντοκιμαντέρ είναι οι: Μόργκαν Νέβιλ («Won't You Be my Neighbor?»), ΡαΜέλ Ρος («Hale County This Morning, This Evening»), Ελίζαμπεθ Τσάι Βασαρχέλι και Τζίμι Τσιν («Free Solo»), Τιμ Γουορντλ («Three Identical Strangers») και Μπέτσι Γουεστ και Τζούλι Κόεν («RBG»).

Η απονομή των βραβείων DGA θα γίνετι το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου.