Τα επιτελεία και των οκτώ εταιρειών ξενύχτισαν χθες το βράδυ, μελετώντας εναλλακτικά σενάρια στρατηγικής για το πως θα κινηθούν τις επόμενες 48ώρες που εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν για να ολοκληρωθεί η δημοπράτηση και των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, επανεξετάζοντας τους προϋπολογισμούς τους (budgets) αλλά και την πιθανότητα να χρειαστεί να τα υπερβούν εφόσον εκτιμήσουν ότι βρίσκονται κάποια στιγμή κοντά στην επικράτηση.

Στο κτίριο της ΓΓΕΕ έφθασε αργότερα και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα της ΓΓΕΕ Ελ. Κρέτσο, τονίζοντας ότι για την διαδικασία θα υπάρξει ανόθευτη ενημέρωση. Ο κ. Κρέτσος έκανε δηλώσεις το πρωί στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» όπου μεταξύ άλλων είπε: «Εμείς καταλαβαίνουνε ότι είναι μια κουραστική διαδικασία για τους καναλάρχες, αλλά γίνεται για λόγους απόλυτης διαφάνειας. Άνθρωποι όμως είναι και οι υπάλληλοι που συμμετέχουν και μάλιστα δεν πληρώνονται έξτρα».

Το χρονικό των αφίξεων - Τι έγινε στη ΓΓΕΕ πριν κλείσουν ερμητικά οι πόρτες

Υπό «δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας λίγο μετά τις επτά το πρωί ξεκίνησαν οι πρώτες αφίξεις. Όλοι όσοι εισέρχονταν στο κτίριο, πέρασαν από αυστηρούς ελέγχους.

Πρώτος από τα κανάλια πέρασε ο εκπρόσωπος του STAR Κάρολος Αλκαλάι.

Στη συνέχεια μπήκαν στο κτήριο οι εκπρόσωποι του ΑΝΤ1. Μαζί τους δεν ήταν εξ αρχής οι κ.κ. Θοδωρής Κυριακού και Στρατής Λιαρέλης, καθώς έφτασαν μία ώρα αργότερα. Ο κ. Λιαρέλης είχε αρκετές τσάντες μαζί του και ένα ειδικό στρώμα ύπνου.

Τρίτος κατά σειρά μπήκε ο υιός του κ. Καλογρίτσα, Βλαδίμηρος, με εκπροσώπους της ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.).

Σειρά μετά πήρε ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης για την ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ.

Αμέσως μετά μπήκε στη ΓΓΕΕ ο Κώστας Κιμπουρόπουλος για λογαριασμό του ΣΚΑΪ (ο κ. Αλαφούζος δεν θα παραστεί στη διαδικασία). Στις δηλώσεις του ήταν ιδιαίτερα οξύς εναντίον της κυβέρνησης. Προσερχόμενος στην ΓΓΕΕ, ο διευθύνων σύμβουλος του Σκάι δήλωσε ότι «πάμε να πληρώσουμε λύτρα για να συνεχίσουν τα κανάλια να λειτουργούν όπως πρέπει σε μία σύγχρονη δημοκρατία. Αυτά τα λύτρα πάμε να διαπραγματευτούμε σήμερα».

Σειρά είχε μετά ο κ. Δημήτρης Φουρλεμάδης από τον ALPHA. Σε δήλωση που έκανε στην κάμερα είπε ότι δεν θα έπρεπε να γίνει δεκτή η εγγυητική του κ. Καλογρίτσα και συνέχισε: «Είμαι αισιόδοξος, αλλά η διαδικασία είναι πρωτόγνωρη και ταπεινωτική γιατί οι συνθήκες δεν είναι καλές».

Προτελευταίος μπήκε στη ΓΓΕΕ ο κ. Ιβάν Σαββίδης. «Δύσκολο να σχολιάσουμε κάτι που δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Δεν είναι απολύτως κατανοητό αυτό το σενάριο. Η αίσθηση είναι ότι υπάρχουν κρυφά πράγματα που θα μπορούσαν να γίνουν με άλλον τρόπο, να ήταν μια ανοιχτή διαδικασία και να τελείωνε με όποιον δώσει περισσότερα. Εμείς δεχόμαστε τους όρους της κυβέρνησης και προχωράμε», δήλωσε ο κ. Σαββίδης.

Με την άφιξη του Πάνου Κυριακόπουλου της «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ» ολοκληρώθηκε ο κύκλος αφίξεων.

Πάντως χαρακτηριστικό για τη διάρκεια που αναμένεται να λάβει η διαδικασία είναι πως όσοι μπήκαν στη ΓΓΕ έφταναν με βαλίτσες και sleeping bag προετοιμασμένοι για μακρά παραμονή.

Το κτίριο της Γενικής Γραμματείες Ενημέρωσης θυμίζει «φρούριο», καθώς όλοι οι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι από με  κορδέλες. Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμή.

Η τροχαία Καλλιθέας έχει απαγορεύσει τη στάθμευση των αυτοκινήτων περιμετρικά του κτιρίου, ενώ στο σημείο υπάρχουν δύο κλούβες με άνδρες των ΜΑΤ. Ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά της αστυνομίας πραγματοποίησαν έλεγχο σε όλους τους χώρους.

Οι οκτώ υποψήφιες εταιρείες είναι:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)

2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)

3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED

5. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)

6. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)

7. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)

8. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)

Συγκαταβατική η Νέα Δημοκρατία

Την διαδικασία παρακολουθούν στενά και τα κόμματα, με την Νέα Δημοκρατία να τροποποιεί σήμερα την αρχική της θέση, δια του εκπροσώπου της Γιώργου Κουμουτσάκου.

Ενώ αρχικώς η αξιωματική αντιπολίτευση είχε δηλώσει ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει την διαδικασία, ο κ. Κουμουτσάκος μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι εφόσον η Ν.Δ. αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας δεν θα ακυρώσει τον διαγωνισμό, αλλά θα προχωρήσει στην ανάθεση και άλλων αδειών για να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός.

Πηγή: koolnews.gr