Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένα ζευγάρι παπούτσια που κυκλοφόρησαν ο ράπερ Lil Nas X και η ομάδα καλλιτεχνών MSCHF, προκαλεί αντιδράσεις στις ΗΠΑ. Πρόκειται για ένα τροποποιημένο μοντέλο του Nike Air Max 97, με τη Nike βέβαια να παίρνει σαφείς αποστάσεις από την κυκλοφορία του. 

Σε ανακοίνωσή της, η Nike τονίζει πως «Δεν έχουμε καμία σχέση ούτε με τον Lil Nas ούτε με την MSCHF. Η Nike δεν είχε καμία σχέση με τον σχεδιασμό ή την κυκλοφορία αυτών των παπουτσιών και δεν τα υποστηρίζει».

Η MSCHF έδωσε στην κυκλοφορία 666 ζευγάρια παπούτσια τα οποία και... ξεπούλησαν σε λιγότερο από ένα λεπτό σύμφωνα με την ίδια. Η τιμή τους έφτανε τα 1.018 δολάρια το ζευγάρι, ευθεία αναφορά στο βιβλικό εδάφιο Κατά Λουκά 10:18 στο οποίο αναφέρεται «Είδα τον Σατανά να πέφτει σαν αστραπή από τον ουρανό». 

Η αερόσολα κάθε παπουτσιού περιέχει 60 κυβικά εκατοστά κόκκινο μελάνι και μια σταγόνα ανθρώπινου αίματος, σύμφωνα με την MSCHF. Ένας από τους εκπροσώπους της ομάδας υποστήριξε πως το αίμα ανήκει στα μέλη της καθώς, όπως σημείωσε «Χαιρόμαστε να θυσιαζόμαστε για την τέχνη», ενώ επιβεβαίωσε ότι η Nike δεν εμπλέκεται με κανέναν τρόπο στο project. 

Τα παπούτσια ακόμα είναι... στολισμένα με μια πεντάλφα αλλά και με έναν ανάποδο σταυρό, προκαλώντας αντιδράσεις από θρησκευτικούς αλλά και πολιτικούς παράγοντες. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA