Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Kim Jones, ένας από τους καλύτερους σχεδιαστές ανδρικών παπουτσιών του Οίκου Dior, σχεδιάζει να ανανεώσει και να φέρει στο σήμερα τα θρυλικά «σταράκια» Chuck Taylor 70.

Μετά από το επιτυχημένο σχέδιο Dior Air Jordans, τώρα ο Kim επεκτάθηκε και στο άλλο θρυλικό σχέδιο που έχει φορεθεί από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του αποκάλυψε ότι λατρεύει τα sneakers του και έχει μεγαλώσει με τα Air Jordans και τα Chuck Taylor. Ως λάτρης λοιπόν των sneakers δε σκόπευε να τ' αλλάξει και πολύ αφού πρόσθεσε μικρές πινελιές. «Δε θέλω να πάω και να καταστρέψω ένα κλασικό σχέδιο απλά θέλω να προσθέσω μερικά πραγματάκια πάνω τους» είπε χαρακτηριστικά.

Στο σχέδιο που έχει κάνει, κρατά με μεγάλη προσοχή ό,τι λειτουργεί. Η σιλουέτα του παπουτσιού έχει μείνει άθικτη. Δεν υπάρχουν γραμμές χρωμάτων που κάποιος δεν θα περίμενε. Το DNA του Chuck Taylor 70 έχει μείνει άθικτο και το μόνο που έχει γίνει είναι μια εξέλιξη. Ο Kim, έτσι κι αλλιώς, θέλει να τον θεωρούν ως σχεδιαστή που εξελίσσει και όχι ως έναν άνθρωπο που επαναστατεί.

Όπως φαίνεται η βασική αλλαγή στο σχέδιο του δεν είναι και τόσο λεπτή. Το ευθύγραμμο πλαϊνό τοίχωμα από καουτσούκ έχει σμιλευτεί σε βιομορφικές γραμμές που φαίνονται να βρίσκονται στην πλευρά του παπουτσιού και μεγαλώνουν προς τα πάνω με κατεύθυνση προς τη φτέρνα, δίνοντας έτσι την εντύπωση ότι πρόκειται για κάποια πλατφόρμα που στην ουσία όμως δεν υπάρχει.

Ακόμα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο δένονται τα κορδόνια αφού πλέον αυτά περνούν σε ένα ημιδιαφανές σύστημα το οποίο λειτουργεί και ως προστατευτικό.

Ο ίδιος για το σχέδιό του δήλωσε ότι «σε αυτό βλέπουμε το μέλλον μέσα σε κάτι το οποίο είναι κλασικό και έτσι φέρνουμε το κλασικό στο μέλλον».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA