Μενού
  • Α-
  • Α+

Η έννοια του φθηνού και του ακριβού είναι σχετική, όπως οι περισσότερες έννοιες που αφορούν τις ζωές των ανθρώπων. Όλα καταλήγουν να κρίνονται ανάλογα με τη θέση που έχει ο καθένας. Για έναν με μηνιαίο μισθό 1.000 ευρώ, τα 105 ευρώ είναι πολύ ακριβά. Για έναν με εβδομαδιαίο μισθό 1.000 ευρώ, τα 105 ευρώ είναι μια καλή τιμή. Για έναν που βγάζει 1.000 ευρώ σε 7 δευτερόλεπτα, τα 105 ευρώ είναι σαν να αγοράζει ένα ψίχουλο. Οπότε για τον ΛεΜπρόν Τζέιμς μάλλον τα 105 δολάρια για ένα τζάκετ είναι σούπερ φθηνή τιμή.

Αν αναλογιστούμε με τι ρούχα, με τι μάρκες τον έχουμε δει κατά καιρούς, τότε το τζάκετ που έβαλε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς στον αγώνα μπάσκετ των Λέικερς απέναντι στους Ορλάντο Μάτζικ την περασμένη Δευτέρα, είναι σα να το αγόρασε από μαγαζί Όλα 1 Ευρώ. Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για το τζάκετ του, αλλά και για το τζιν του. Γενικά ήταν μια από τις ελάχιστες εμφανίσεις που τα ρούχα του ΛεΜπρόν κοστίζουν συνολικά κάτι κοντά στο νορμάλ σε αυτά τα 13-14 χρόνια που αμοίβεται παραπάνω από αδρά.

Το εν λόγω πολύχρωμο και ξεθωριασμένο τζάκετ που έβαλε ο LBJ 23, καθώς ήταν εκτός αγώνα, είναι από τα φημισμένα καταστήματα Macy's που αποτελούν στις ΗΠΑ κάτι αντίστοιχο με τα Pull & Bear, έχουν δηλαδή ρούχα που είναι προσιτά για την τσέπη του μέσου πολίτη, αυτού που δεν βγάζει 40-50 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

Το πιο πιθανό είναι το εν λόγω τζάκετ ο ΛεΜπρόν να μην το αγόρασε καν ή να του το έκανε κάποιος λιγότερο λεφτάς φίλος του δώρο. Το θέμα όμως τώρα είναι το εξής: αυτό το τζάκετ κόστιζε μέχρι να το φορέσει ο ΛεΜπρόν περίπου 105 δολάρια. Μετά την εμφάνιση του, η ζήτηση έχει γίνει ανάρπαστη και η τιμή του αναμένεται να αυξηθεί. Αλλά δεν είναι μόνο η αύξηση. Είναι ότι ο ΛεΜπρόν θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει brand ambassador των Macy's χωρίς να χρειαστεί να του δώσουν ούτε δολάριο. Ή, αν το ήθελαν, θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την εικόνα του έναντι αντιτίμου πλουσιοπάροχου, για να έχουν billboards με τον ίδιο καθώς φοράει αυτό το τζάκετ.

Η δυναμική του influencing του King LeBron δε σταματάει εδώ. Θα μπορούσε κάποιος οίκος για μεγαλύτερες τσέπες να συνεργαστεί μαζί του για να φτιάξουν μια κολεξιόν με το ξεθώριασμα ως χαρακτηριστικό ή ακόμα και κάποιος σχεδιαστής μόδας θα μπορούσε να το ενσωματώσει σε ολόκληρη κολεξιόν.

Είναι αναμφισβήτητο πως οι αστέρες του NBA βρίσκονται πολύ ψηλά στην κλίμακα της αποδοχής του κοινού στις ΗΠΑ, πιο πάνω ακόμα κι από ηθοποιούς ή τραγουδιστές και μπορούν να κάνουν σικάτο ή της μόδας το οτιδήποτε, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τους Ουέστμπρουκ και Χάρντεν. 

Αν λοιπόν στυλιστικές επιλογές όπως αυτών των δύο που αγγίζουν το ακραίο και το κιτς, γίνονται ανάρπαστες, φανταστείτε τι ισχύει μέσα σε λίγες ημέρες με το τζάκτ του ΛεΜπρόν, που στυλιστικά ήταν πριν μερικά χρόνια και ξαναγίνεται φέτος trend, ιδίως για την περίοδο της άνοιξης και του καλοκαιριού στην πολιτεία της Καλιφόρνια, στο Λος Άντζελες όπου ζει και παίζει.

Το συνολικό του στυλ με το τζιν, το t-shirt και τα λευκά sneakers είναι κατευθείαν από το manual του casual dresscode, δίχως εξτραβαγκάντσες, με τη μονοτονία του λευκού από τη μέση και κάτω να την σπάνε οι κάλτσες. Είναι ένα ντύσιμο για κάθε περίοδο που δεν υπάρχουν ακραίες προς τα πάνω και προς τα κάτω θερμοκρασίες και ίσως ένα τέτοιο τζάκετ να αποτελεί το πρώτο crackdown σε ορισμένα στυλιστικά ταμπού που μπορεί να έχει κάποιος σχετικά με τα πολλά χρώματα και την πιο fancy εικόνα.

Φωτογραφίες: Gettyimages

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA