Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένας εισαγγελέας στη Ρωσία ζητά την απαγόρευση διαφημίσεων της Dolce & Gabbana στο Instagram εξαιτίας της προβολής ενός φιλιού που έδωσε ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η ενέργεια του εισαγγελέα ξεκίνησε μετά την παρέμβαση ενός Ρώσου βουλευτή και μέλος του κυβερνώντος κόμματος United Russia, ο οποίος κατέθεσε καταγγελία σχετικά με τις διαφημίσεις του διάσημου οίκου μόδας στο Instagram.

Διαβάστε ακόμη: Σύνοδος Κορυφής: Η Ευρώπη «κλείνει» τα αεροδρόμιά της για την αεροπορική εταιρεία της Λευκορωσίας

Ποια ήταν διαφήμιση που προκάλεσε

Οι συγκεκριμένες διαφημίσεις εντάσσονται στην διαφημιστική καμπάνια του διάσημου οίκου για την ημέρα του Άγιου Βαλεντίνου με το όνομα με τον τίτλο «Love is Love». Αν και η σχέση μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου είναι νόμιμη στη Ρωσία, ένας νόμος που ψηφίστηκε το 2013 στη χώρα απαγορεύει τη διάδοση της «προπαγάνδας σχετικά με τις μη παραδοσιακές σεξουαλικές σχέσεις».

Τέλος, να τονιστεί ότι στις 14 Μαΐου, το γραφείο Τύπου των δικαστηρίων ανέφερε ότι ο εισαγγελέας είχε καταθέσει αίτημα με το οποίο ζητούσε να απαγορευτεί μία διαφήμιση της εταιρίας στο Instagram, όπου πρωταγωνιστούσαν δύο κορίτσια που φιλιόντουσαν στο στόμα. Τελική απόφαση για το εάν θα απαγορευτούν οι διαφημίσεις θα δοθεί στις 7 Ιουνίου. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA