Μόδα - Ομορφιά
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Armani: Ο διάσημος οίκος μόδας σταματάει να χρησιμοποιεί μαλλί ανκορά

Ο ιταλικός οίκος μόδας ακολουθεί το παράδειγμα διαφόρων brand που απαγόρευσαν το εξαιρετικά απαλό μαλλί, το οποίο αφαιρείται από ζωντανά κουνέλια, υπό την πίεση οργανώσεων προάσπισης των δικαιωμάτων των ζώων

Πηγή: YouTube
Πηγή: YouTube

Τέλος στο μαλλί ανκορά, ξεκινώντας από τη συλλογή φθινόπωρο/χειμώνας 2022-23, λέει ο όμιλος Armani, και ανακοίνωσε πως τοποθετεί το μαλλί αυτό στον κατάλογο των υλικών που αποκλείει βάσει της πολιτικής του κατά της χρήσης γούνας.

Ο ιταλικός οίκος μόδας ακολουθεί το παράδειγμα διαφόρων brand που απαγόρευσαν αυτό το εξαιρετικά απαλό μαλλί, το οποίο αφαιρείται από ζωντανά κουνέλια, υπό την πίεση οργανώσεων προάσπισης των δικαιωμάτων των ζώων και καταναλωτών με έντονη περιβαλλοντική συνείδηση.

Τον περασμένο μήνα, η οργάνωση PETA ανακοίνωσε πως η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου ειδών πολυτελείας Farfetch θα σταματήσει να πουλάει μαλλί ανκορά από τον Απρίλιο του 2022.

Η οργάνωση αυτή πραγματοποιεί εδώ και χρόνια εκστρατεία για την απαγόρευση του συγκεκριμένου υλικού, το οποίο παράγεται κυρίως στην Κίνα, περιγράφοντας τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την αφαίρεσή της γούνας από τα κουνέλια βάναυση.

Η απόφαση του οίκου Armani σηματοδοτεί ένα ακόμη βήμα προς την βιωσιμότητα, αφότου απαγόρευσε τη γούνα των ζώων το 2016 και υπέγραψε το 2019 το «Fashion Pact» μαζί με άλλους σημαντικούς παράγοντες της βιομηχανίας της μόδας με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ανέφερε η εταιρεία σε μια ανακοίνωση.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Armani #ζώα #μόδα #Κλιματική αλλαγή

Best of Internet