Μουσική

10 καλλιτέχνες που δεν πρέπει να χάσεις στο φετινό Reworks Festival

Το διεθνές φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής ξεκινά σήμερα στην Θεσσαλονίκη.

Με μια γρήγορη ματιά στο φετινό line up του Reworks Festival στην Θεσσαλονίκη (20-23/09) και σε περίπτωση που ακούς αυτήν τη μουσική, το πιο πιθανό είναι να πρασινίσεις από τη ζήλεια σου που η αντίστοιχη διοργάνωση δεν υπάρχει και στην Αθήνα. Βέβαια, πάντα θα αποτελεί μία άριστη ευκαιρία για να τα παρατάς όλα και να ανεβαίνεις βόρεια ένα τριήμερο, ωστόσο δε μπορούμε να μην εξαίρουμε το διεθνές φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής που φέτος αισίως κλείνει τα 14 του χρόνια. Περισσότερα για τη διοργάνωση, είχαμε συζητήσει πέρυσι με τον μουσικό διευθυντή του φεστιβάλ Αναστάσιο Διόλατζη, οπότε φέτος, αφού όλες μας οι απορίες έχουν λυθεί σε αυτό το επίπεδο, ας δούμε τα 10 sets στα οποία κατά την ταπεινή μου άποψη πρέπει να δώσεις περισσότερη βάση, αν ανήκεις στους τυχερούς που θα είναι εκεί.

Υποσημείωση 1: Προφανώς και πρόκειται για υποκειμενικές επιλογές, όπως επίσης αν μπορούσα να επεκτείνω τη λίστα θα ήταν μέσα και οι Tijana T (δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φέτος, πράγμα καθόλου τυχαίο), Matthew Herbert και Michael Mayer.
Υποσημείωση 2: Οι καλλιτέχνες στο top 10 που ακολουθεί εμφανίζονται ανάλογα με την ημέρα που είναι προγραμματισμένο το set τους, ξεκινώντας από την Παρασκευή. 

10
Blond:ish

Δε χρειάζεται περισσότερα να σου πω, από το να βάλεις να ακούσεις το τραγούδι που ακολουθεί. Τα κορίτσια ευθύνονται για μερικά από τα πιο γνωστά ραδιοφωνικά hits-remixes (βλέπε Tomas Barfod) και νομίζω πως ακόμη δεν έχουν πάρει αυτό που τους αξίζει. 

Περισσότερα, εδώ.

Προηγούμενο
Επόμενο
9
Kiasmos

Κάποιοι τους έχουν συνδυάσει στο μυαλό τους ως πιο ραδιοφωνικούς, ωστόσο οι «συναισθηματικοί» Ισλανδοί ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν για να λειτουργήσει το set τους στο Reworks. Πολύ ιδιαίτερη περίπτωση και κυρίως με πολύ δρόμο μπροστά της.

Περισσότερα, εδώ.

Προηγούμενο
Επόμενο
8
Nina Kraviz

Ό,τι είπαμε για τον Maceo Plex ισχύει και για τη Nina Kraviz, έκαστος στο είδος του φυσικά. Απλά στην προκειμένη, ακριβώς επειδή αριθμητικά οι άντρες djs υπερέχουν των γυναικών, είναι από εκείνες τις άξιες και ταλαντούχες που έχουν «χτίσει» με μπόλικο κόπο το όνομά τους. 

Περισσότερα, εδώ.

Προηγούμενο
Επόμενο
7
Agoria

Από το 2002 που τον ανακάλυψε η ηλεκτρονική σκηνή, ο Γάλλος Agoria έχει μία σταθερή πορεία και ένα πολύ ιδιαίτερο underground deepness που παραδόξως δεν τον κάνει μονότονο. Ο ήχος του απλά είναι απόλυτα χαρακτηριστικός.

Περισσότερα, εδώ.

Προηγούμενο
Επόμενο
6
Body & Soul w/ Francois K, Joe Claussell, Danny Krivit

Μιλώντας για καλοκαιρινή αύρα και μελωδικότητα, οι κύριοι François Kevorkian, Danny Krivit και Joe Claussell υπό την «ομπρέλα» της κοινής ονομασίας Body&SOUL είναι οι πλέον ειδικοί. Η Νέα Υόρκη και η soulful house στα καλύτερά της εκπροσωπείται από αυτούς τους μουσικούς θρύλους που είναι αδύνατον να πιστέψω ότι μπορεί να μην έχεις ακουστά. 


Περισσότερα, εδώ.

Προηγούμενο
Επόμενο
5
Atsou

Ένας Έλληνας στη λίστα γιατί έπρεπε. Εντάξει γιατί το έχει κιόλας. Έχοντας στο πλευρό του το project Madorasindahouse για το οποίο έχουμε μιλήσει εκτενώς τον Απρίλιο, νομίζω πως αξίζει να ψάξεις τα remixes του που πάντα φέρουν καλοκαιρινή αύρα. 

Περισσότερα, εδώ.

Προηγούμενο
Επόμενο
4
Mano Le Tough

Φιγουράρει σταθερά στη λίστα του Resident Advisor με τους καλύτερους djs στον κόσμο, όχι τυχαία. Στο ενεργητικό του βρίσκεις συνεργασίες με δισκογραφικές που έχουν σεβαστά ονόματα πίσω τους όπως οι Prins Thomas, Tensnake και Ben Watt... Και φυσικά ένα σωρό επιτυχίες που πλέον φέρουν την υπογραφή του και όσον αφορά στο επίπεδο παραγωγής.

Περισσότερα, εδώ.

Προηγούμενο
Επόμενο
3
Viken Arman

Ευθύνεται για μερικά από τα πιο ιδιαίτερα remixes. Ο ήχος του ταιριάζει με αυτόν των Kerala Dust, απλά η χροιά του Viken Arman είναι ακόμη περισσότερο έθνικ και... μυστικιστική, ίσως με ευθεία επιρροή από την καταγωγή του. 
​​​​​​
Περισσότερα, εδώ.

Προηγούμενο
Επόμενο
2
Maceo Plex

Ίσως ο πιο αναγνωρίσιμος όλων (και με τις περισσότερες επιτυχίες) στην παρούσα λίστα, ο Αμερικανός Eric Estornel είχε πάρει μέρος το 2016 στο φεστιβάλ και φέτος επιστρέφει για να συνεχίσει από εκεί που το άφησε. Για κάποιους θεωρείται η λιγότερο ψαγμένη επιλογή, αλλά το να τον προσπεράσεις είναι σα να λες ότι υπάρχει σπανακόπιτα χωρίς σπανάκι.

Περισσότερα, εδώ.

Προηγούμενο
Επόμενο
1
Kerala Dust

Ηλεκτρονική μουσική παντρεμένη με παραδοσιακά στοιχεία, μινιμαλισμός και... άγιος ο θεός. Αν σου αρέσει ο Nicolas Jaar είναι λίγο δύσκολο να μην ξετρελαθείς μαζί τους.

Περισσότερα, εδώ.

Προηγούμενο