Μουσική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Αυτό είναι το δημοφιλέστερο άλμπουμ όλων των εποχών στη Βρετανία

Το «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band» των Beatles κέρδισε Αντέλ, Oasis, Pink Floyd, κ.ά.

Μισό αιώνα μετά την κυκλοφορία του, το θρυλικό άλμπουμ των Beatles «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band» ανακηρύχθηκε ως το πιο δημοφιλές άλμπουμ όλων των εποχών στη Βρετανία.

Σύμφωνα με το Associated Press το αριστουργηματικό άλμπουμ των «Σκαθαριών» που κυκλοφόρησε το 1967 κατέλαβε την πρώτη θέση των επίσημων βρετανικών charts με βάση τις πωλήσεις δίσκων, τα ψηφιακά downloads και τις streaming προβολές στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 1969 και μετά.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι Beatles άφησαν πίσω τους καλλιτέχνες όπως η Αντέλ, οι Oasis, ο Μάικλ Τζάκσον κ.ά.

Συγκεκριμένα, το κορυφαίο Top 5 συμπληρώνουν τα άλμπουμ: «21» της Αντέλ στη δεύτερη θέση, «(What's the Story) Morning Glory?» των Oasis στο νούμερο 3 και τα «The Dark Side of the Moon» (Pink Floyd) και «Thriller» (Μάικλ Τζάκσον) στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα.

Παράλληλα, Μάικλ Τζάκσον και Αντέλ καταλαμβάνουν ακόμα μια υψηλή θέση έκαστος, καθώς τα άλμπουμ «Bad» του Τζάκσον και «25» της Αντέλ σκαρφαλώνουν στη θέση 7 και 10 αντίστοιχα.

Μάλιστα, το άλμπουμ των Beatles ήταν το μοναδικό στη λίστα από τη δεκαετία του 1960, ενώ παράλληλα ο ίδιος δίσκος έχει σκαρφαλώσει στο νούμερο 1 στη λίστα με τα 500 σπουδαιότερα άλμπουμ όλων των εποχών του περιοδικού Rolling Stone.

H λίστα δόθηκε στη δημοσιότητα το Σάββατο 13 Οκτωβρίου ένεκα της Εθνική Ημέρας Δίσκων στη Βρετανία και σε αυτή μπορείτε να δείτε τους 40 δημοφιλέστερους δίσκους όλων των εποχών σύμφωνα με τα επίσημα βρετανικά charts. Σε αυτή αναφέρεται το έτος κυκλοφορίας του κάθε δίσκου, οι εβδομάδες που παρέμεινε στην πρώτη θέση των charts αλλά και οι συνολικές πωλήσεις που σημείωσε.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Best of Internet