Μουσική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Οι Jethro Tull κυκλοφορούν την πρώτη βιογραφία τους (vid & pic)

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 50 χρόνων τους, οι Jethro Tull κυκλοφορούν τη βιογραφία τους με τίτλου «Η Μπαλάντα των Jethro Tull».

Οι Jethro Tull γιορτάζουν τα 50 χρόνια τους με μια μεγάλη περιοδεία στο πλαίσιο της οποίας τους απολαύσαμε και στην Αθήνα, σε μια μοναδική συναυλία που έδωσαν στο Ηρώδειο στις 15 Ιουνίου. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και μια εκτεταμένη συλλογή τραγουδιών τους, καθώς και η πρώτη επίσημη έκδοση βιβλίου τους με τίτλο: «Η Μπαλάντα των Jethro Tull», μια πλούσια εικονογραφημένη ιστορία του φολκ-ροκ συγκροτήματος που θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο.

Σε βίντεο για την επικείμενη έκδοση, ο Ίαν Άντερσον δίνει λεπτομέρειες για το βιβλίο και τις δύο εκδοχές του: «Θα δείτε ότι υπάρχει επιλογή μεταξύ δύο εκδόσεων του βιβλίου, η μία εκ των οποίων συνοδεύεται από ένα επτάιντσο βινύλιο στο οποίο εγώ διαβάζω ένα ποίημα που γράφτηκε ειδικά για αυτή την έκδοση, και το οποίο έχει τίτλο "The Ballad of Jethro Tull". Με μουσική συνοδεία, επίσης, από κάποιους παλιούς φίλους».

Στην πίσω πλευρά του βινύλιου, ο Άντερσον διαβάζει το «Marmion» -ποίημα το οποίο έγραψε ο Ουόλτερ Σκοτ το 1808- , συνοδεία εκκλησιαστικού οργάνου σε καθεδρικό ναό. Το βινύλιο θα διατίθεται μόνο στην υπογεγραμμένη έκδοση, 500 μόνον αντίτυπα με την υπογραφή του ίδιου του Ίαν Άντερσον. Αυτή η έκδοση θα περιλαμβάνει και αντίγραφα δύο έργων τέχνης.

Η περιοδεία για τα 50 χρόνια της μπάντας εγκαινιάστηκε πέρυσι και συνεχίζεται φέτος. Τον Σεπτέμβριο, οι Jethro Tull θα κάνουν εμφανίσεις στη Βόρεια Αμερική και ο Άντερσον υπογραμμίζει ότι «στις ΗΠΑ, πολλοί θα υποστηρίξουν ότι το 2019 είναι στην πραγματικότητα για τους εκεί θαυμαστές η επέτειος των 50 χρόνων του συγκροτήματος, μιας και πρωτοεπισκεφθήκαμε τις ΗΠΑ το 1969».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.