Μουσική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Προς 334.000 δολάρια πωλήθηκε η ζακέτα που φορούσε ο Κερτ Κομπέιν στο MTV Unplugged

Η ακριβότερη ζακέτα που πωλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία.

H περιβόητη πράσινη ζακέτα που φορούσε ο Κερτ Κομπέιν στην ακουστική, ζωντανή συναυλία των Nirvana για την εκπομπή Unplugged του MTV το 1993, πωλήθηκε το Σάββατο σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη προς 334.000 δολάρια.

Σύμφωνα με το οίκο δημοπρασιών Julien’s Auctions, πρόκειται για την υψηλότερη τιμή που έπιασε ποτέ ζακέτα σε δημοπρασία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η λαδί αυτή ζακέτα, μάρκας Manhattan, έχει ακόμα λεκέδες και μία τρύπα από τσιγάρο, καθώς δεν έχει πλυθεί ποτέ από τότε που τη φόρεσε ο Κομπέιν. Ο οίκος δημοπρασιών εκτιμούσε την αξία της μεταξύ 200.000 και 300.000 δολαρίων.

Η ζακέτα είχε τεθεί ξανά σε δημοπρασία το Νοέμβριο του 2015 και τότε είχε πωληθεί προς 140.800 δολάρια στον Γκάρετ Κλετιάν. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι από τότε που απέκτησε το μοναδικό αυτό κομμάτι ένιωθε μεγάλη πίεση. «Όταν την απέκτησα αμέσως σκέφτηκα ότι τώρα πρέπει να είμαι υπεύθυνος για αυτή. Ένιωσα όπως όταν γεννήθηκαν τα παιδιά μου. Ήμουν πολύ ευτυχισμένος αλλά συγχρόνως είπα "Ωχ, όχι…"».
 
«Αυτή η ζακέτα αποτελεί το ιερό δισκοπότηρο οποιουδήποτε ρούχου είχε φορέσει ποτέ (ο Κομπέιν)», ανέφερε ο Ντάρεν Τζούλιεν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οίκου δημοπρασιών.

Θυμίζουμε ότι η ακουστική συναυλία για το MTV Unplugged βιντεοσκοπήθηκε το Νοέμβριο του 1993, πέντε μήνες προτού ο Κομπέιν βάλει τέλος στη ζωή του στα 27 του χρόνια τον Απρίλιο του 1994. Η συγκεκριμένη συναυλία θεωρείται η πιο διάσημη της εκπομπής του MTV και μεταδόθηκε μετά τον θάνατο του τραγουδιστή.

Εκτός από τη ζακέτα, ο οίκος Julien's Auctions δημοπράτησε χθες και μία κιθάρα του αριστερόχειρα Κομπέιν προς 340.000 δολάρια. Πρόκειται για τη Fender Mustang την οποία χρησιμοποίησε στην περιοδεία του συγκροτήματος In Utero.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.