Μενού
  • Α-
  • Α+

Περίπου την ίδια περίοδο πέρυσι, ο Kanye West έγινε δισεκατομμυριούχος με τη βοήθεια του επιτυχημένου brand ενδυμάτων και αθλητικών παπουτσιών, Yeezy και του νέου πολυετούς συμβολαίου που υπέγραψε με την Gap.

Σύμφωνα με το Business of Fashion, η αξία του brand Yeezy υπολογίζεται σε 3,2 έως 4,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Όσον αφορά τη νέα γραμμή Yeezy Gap που πρόκειται να κυκλοφορήσει αργότερα αυτό το καλοκαίρι, το νέο εγχείρημα αναμένεται να αξίζει περισσότερα από 970 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Με δεδομένο ότι ο West παραμένει ο μοναδικός ιδιοκτήτης της εταιρείας Yeezy, μεγάλο μέρος της προσωπικής του περιουσίας αποδίδεται στις πρόσφατες επιχειρηματικές του αποφάσεις και στα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια που εισπράττει από πρόσθετα περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης της σημαντικής επένδυσής του στο brand Skims της σύντομα πρώην συζύγου του, Κιμ Καρντάσιαν. Ένας μη ελεγμένος ισολογισμός των οικονομικών του West αποκάλυψε επίσης ότι ο ράπερ έχει 122 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και μετοχές, ενώ ολόκληρος ο μουσικός κατάλογός του αξίζει 110,5 εκατομμύρια δολάρια.

Η μάρκα Yeezy σημείωσε μεγάλη άνθηση παρά την οικονομική ύφεση που προκλήθηκε από την πανδημία. Οι πωλήσεις sneaker του West στην adidas σημείωσαν αύξηση 31% από πέρυσι, φέρνοντας ετήσια έσοδα 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μέχρι το τέλος του 2021, ο σχεδιαστής του Yeezy αναμένεται να αποκομίσει 150 εκατομμύρια δολάρια από τη συνεργασία του με τη Gap.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο ράπερ ισχυρίστηκε ότι είχε χρέος 53 εκατομμυρίων δολαρίων πριν από πέντε χρόνια, το επίτευγμά του αξίζει αναγνώριση. Ωστόσο, εξακολουθεί να παραμένει ένα μυστήριο ως προς το πώς η εταιρεία αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων του Kanye West ήταν επιλέξιμη για δάνειο 2 έως 5 εκατομμυρίων δολαρίων στο πλαίσιο Προγράμματος Προστασίας Μικρών Επιχειρήσεων για να βοηθηθούν να διατηρήσουν το εργατικό τους δυναμικό κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού.

Διαβάστε ακόμα

It’s Showtime! Η χρυσή εποχή των LA Lakers της δεκαετίας του '80 αναβιώνει σε μία σειρά με λαμπερό καστ

Ποιος χωρισμός; Τζένιφερ Λόπεζ και Άλεξ Ροντρίγκες μαζί στον Άγιο Δομίνικο

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA