Μενού
  • Α-
  • Α+

Το τραγούδι που θα εκπροσωπούσε τη χώρα και θα ερμήνευε ένα συγκρότημα, το οποίο στο παρελθόν είχε θεωρηθεί ότι γράφει στίχους που χλευάζουν τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, αντικαταστάθηκε από ένα άλλο, του ίδιου συγκροτήματος. Ωστόσο, και αυτό απορρίφθηκε.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα, οι διοργανωτές απέρριψαν την πρώτη υποβολή της χώρας, η οποία μαστίζεται από πολιτική κρίση από τον Αύγουστο του περασμένου χρόνου, καθώς το τραγούδι χλεύαζε τις διαδηλώσεις εναντίον του προέδρου Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Το κομμάτι του συγκροτήματος «Galasy ZMesta» προκάλεσε αντιδράσεις από προσωπικότητες της αντιπολίτευσης στη Λευκορωσία, που έχουν πέσει θύματα βίαιης καταστολής στη διάρκεια των διαδηλώσεων.

Η EBU ανέφερε σε ανακοίνωση ότι «μελέτησε προσεκτικά την νέα συμμετοχή για να αξιολογήσει αν πληροί τις προϋποθέσεις για να συμμετάσχει», αλλά διαπίστωσε ότι «παραβιάζει τους κανόνες του διαγωνισμού που διασφαλίζουν ότι δεν γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης και δεν δυσφημείται».

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στο Ρότερνταμ στις 18-22 Μαΐου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA