Μενού
  • Α-
  • Α+

Με τον κορονοϊό σε πρώτο πλάνο και την ανάγκη για ασφάλεια του κοινού, ο φετινός διαγωνισμός της Eurovision πρόκειται να διεξαχθεί φέτος με αυξημένα μέτρα στις 18 και 20 Μαΐου με τον μεγάλο τελικό να πραγματοποιείται στις 22 Μαΐου.

Στην σκηνή του λαμπερού διαγωνισμού περιμένουμε να δούμε την ελληνική συμμετοχή στην οποία πρωταγωνιστεί η Στεφανία Λυμπερακάκη με το Last Dance, αλλά και την κυπριακή συμμετοχή με την Έλενα Τσαγκρινού και το El Diablo.

Ωστόσο, από τις φετινές συμμετοχές ένα ακόμη -πολύ ελληνικό- όνομα μας τράβηξε την προσοχή. Και μετά είδαμε και φωτογραφίες της και μας κέρδισε ολοκληρωτικά! Ο λόγος για την Anxhela Peristeri (ή αν προτιμάς Άντζελα Περιστέρη) την 34χρονη τραγουδίστρια από την Κορυτσά που εκπροσωπεί φέτος την Αλβανία με το τραγούδι Karma.

https://www.instagram.com/p/CMkdlVADn5Q/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η φετινή εκπρόσωπο της Αλβανίας όπως μαρτυρεί και το επίθετό της, έχει ελληνικές ρίζες από τον πατέρα της και μιλάει άπταιστα ελληνικά, αν και ήρθε στην Ελλάδα σε μεγάλη ηλικία, στα 20 της προκειμένου να κυνηγήσει το όνειρό της στο τραγούδι. Η εντυπωσιακή Anxhela αφού πέρασε από το ελληνικό X Factor στη συνέχεια δούλεψε σε νυχτερινά κέντρα δίπλα σε καταξιωμένα ονόματα της ελληνικής δισκογραφίας.

Στην Ελλάδα έμεινε περίπου οκτώ χρόνια, όταν το 2014 αποφάσισε να επιστρέψει στην Αλβανία και να προχωρήσει εκεί την καριέρα της. Η Anxhela συνέχισε το τραγούδι ενώ όταν βρέθηκε καλεσμένη σε εκπομπές της αλβανικής τηλεόρασης δεν παρέλειψε να ερμηνεύσει κάποιο ελληνικό κομμάτι ή αναφερθεί στην αγάπη της για την Ελλάδα και τους Έλληνες τραγουδιστές.

https://www.youtube.com/watch?v=aAOcjlJi9r0

Το Δεκέμβριο,  η τραγουδίστρια πήρε μέρος στο φεστιβάλ FiK 59 της Αλβανίας και με το κομμάτι Karma κατέκτησε την πρώτη θέση, αλλά και την ευκαιρία να εκπροσωπήσει τη χώρα της στο διαγωνισμό της Eurovision. Πρόκειται για μια δυνατή μπαλάντα εξ’ ολοκλήρου στα αλβανικά. Μάλιστα, στην αρχή υπήρξαν σκέψεις ο στίχος να είναι αγγλικός, τελικά τόσο η Anxhela και ο στιχουργός του, Olti Curri, επέμειναν να μην αλλάξει η γλώσσα.

https://www.instagram.com/p/CMEmDs0Dz62/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Μία δυναμική μπαλάντα με μια εξαιρετική ερμηνεία και την εντυπωσιακή παρουσία της Anxhela στη σκηνή του Ρότερνταμ ίσως είναι τα κλειδιά που θα ξεκλειδώσουν μια θέση στο τελικό της Eurovision. Η Ελλάδα πάντως θα της δώσει το 12άρι της, τι όχι;

https://www.youtube.com/watch?v=Q4D_RfEFwd4
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA