Μενού
  • Α-
  • Α+

Στις 30 Μαρτίου ο Έρικ Κλάπτον έγινε 76 ετών και η δισκογραφική UMC/Polydor ανακοίνωσε εκείνη τη μέρα πως στις 23 Απριλίου, σε λίγες μέρες δηλαδή, θα κυκλοφορήσει ένα lp με τρία live του συγκροτήματος Cream στο οποίο ανήκε ο Κλάπτον από το 1966 ως το 1969.

Περίοπτη θέση σε αυτό το lp θα έχει προφανώς το τελευταίο live που έδωσε η μπάντα στο Forum του Λος Άντζελες στις 4 Νοεμβρίουυ του 1968, ένα live που ολοκλήρωνε και την περιοδεία τους σε 22 σκηνές στην Αμερική, σε μια εποχή που μόλις είχε εμφανιστεί ο «τυφώνας» Beatles και άλλαζε ριζικά το τοπίο της μουσικής και της ροκ σκηνής.

Στο εν λόγω live του Forum παίχτηκαν και  ηχογραφήθηκαν τρία από τα τραγούδια που συμπεριλήφθηκαν στον τελευταίο δίσκο των Cream, το Goodbye, που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 1969. 

Αυτή η νέα κυκλοφορία είναι ουσιαστικά διπλό lp που περιλαμβάνει 4 δίσκους, με tracklist 10 τραγουδιών (White Room, Politician,, Sunshine of Your Love, Traintime κ.α.) και αποτελεί την πρώτη mastered και authorised κυκλοφορία, με την επιμέλεια να έχει γίνει από τον Μπάρι Λίβενσον.

Εκτός από τον Κλάπτον, αυτό το lp θα είναι και ένας φόρος τιμής στα έτερα δύο μέλη των Cream, τον Τζακ Μπρους που πέθανε το 2014 και τον Τζίντζερ Μπέικερ που πέθανε το 2019.

https://www.youtube.com/watch?v=Y0y9jnBShKM
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA