Μενού
  • Α-
  • Α+

Κάτι από Ελένη Φουρέιρα και Fuego θυμίζει η πορεία της Κύπρου στη φετινή Eurovision ως τώρα. Από την ημέρα που ξεκίνησε το προμοτάρισμα της συμμετοχής μέχρι τις πρώτες πρόβες στη σκηνή του Ρότερνταμ ως τη χθεσινή εμφάνιση για την κριτική επιτροπή, η Έλενα Τσαγκρινού έχει ανέβει πάνω από 10 θέσεις στις προβλέψεις και έχει φτάσει αυτή τη στιγμή στην 4η θέση. Με την ανοδική της πορεία θα είναι έκπληξη αν μετά τον ημιτελικό που θα διεξαχθεί σήμερα το βράδυ, δεν έχει μπει για τα καλά στην τριάδα. Ειδικά από τη στιγμή που η Μάλτα, που βρίσκεται τρίτη στις προβλέψεις, αντιμετωπίζει τεχνικά προβλήματα στις πρόβες.

Διαβάστε ακόμη: Εκπρόσωπος της Αλβανίας στη Eurovision: «Έφτασα στο σημείο να δείρω δύο Ελληνίδες λόγω ρατσιστικής συμπεριφοράς»

Οι εμφανίσεις των 16 χωρών που θα βρεθούν στον Ά Ημιτελικό της Eurovision θα αφορούν μόνο το κοινό και τη βαθμολογία του. Αυτό γιατί ήδη έγιναν οι εμφανίσεις για την κριτική επιτροπή που επίσης θα βαθμολογήσει για το 50% της συνολικής βαθμολογίας των χωρών. Έτσι, η Έλενα Τσαγκρινού έδωσε την πρώτη ολοκληρωμένη της παράσταση στη σκηνή του Ρότερνταμ και το γεγονός πως οι στοιχηματικές την έχουν στην 4η θέση για τον τελικό, δείχνει πως μάλλον η κριτική επιτροπή εντυπωσιάστηκε.

Τα τελευταία χρόνια η Κύπρος καταφέρνει να στέλνει τραγούδια και τραγουδίστριες που μπορούν να υποστηρίξουν τις βλέψεις της για κατάκτηση. Ήταν ένα σοκ αυτό που συνέβη το 2019 με την Τάμτα και το Replay που βγήκε εκτός δεκάδας. Η φετινή χρονιά όμως είναι αρκετά ιδιαίτερη και φαίνεται πως το τραγούδι της Κύπρου είναι ακριβώς αυτό που θέλει το κοινό της Eurovision ως ύφος.

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή Ευτυχείτε από τον Γιάννη Πουλόπουλο, στο στάδιο του Ρότερνταμ θα υπάρχει κοινό 3.500 ατόμων και σίγουρα η αντίδραση τους μετά την εμφάνιση της Κύπρου με το El Diablo θα δώσει παραπάνω ώθηση στο τραγούδι για να μπει μέσα στα 3 φαβορί για την κατάκτηση. Εξάλλου, το ιταλικό και το γαλλικό τραγούδι που προπορεύονται, δεν είναι και τραγούδια που θα περίμενε κανείς να κερδίσουν στη Eurovision. Ίσως μόνο η Μάλτα να είναι ο βασικός ανταγωνιστής, όμως οι πρόβες δεν πήγαν τόσο καλά όσο της Έλενας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA