Μενού
  • Α-
  • Α+

Πέντε «βρώμικοι» αστυνομικοί συμμετείχαν στη δολοφονία του διάσημου ράπερ Notorious B.I.G. σε ένα «χτύπημα εκδίκησης» για τη δολοφονία του Tupac Shakur, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Nick Broomfield. Ο βραβευμένος σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ ισχυρίζεται ότι αποκάλυψε «συναρπαστικά νέα στοιχεία» που μπορεί να βοηθήσουν στην επίλυση των διαβόητων -και ακόμα ανεξιχνίαστων- δολοφονιών δύο από τα πιο διάσημα αστέρια της ραπ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, άνθρωποι που γνώριζαν πράγματα για τις δολοφονίες και ήταν τρομοκρατημένοι μέχρι τη φυλάκιση για 28 χρόνια του μεγαλοστελέχους της ραπ βιομηχανίας Suge Knight το 2018, είναι έτοιμοι πλέον να ανοίξουν το στόμα τους. Αιτία για τη φυλάκιση του Knight ένα θανατηφόρο τροχαίο που προκάλεσε, όπου ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του.

Και κάποιοι από αυτούς που μίλησαν στον Nick Broomfield πιστεύουν ότι ο Suge Knight, το αφεντικό της Death Row Records και «αστυνομικοί που είχαν σχεσεις με συμμορίες» από την Αστυνομία του Λος Άντζελες ήταν πίσω από τη δολοφονία του Notorious B.I.G.

Ο γεννημένος ως Christopher Wallace (και γνωστός με τα ψευδώνυμα Notorious B.I.G., Biggie Smalls και Biggie) δολοφονήθηκε τον Μάρτιο του 1997 μετά από πυροβολισμούς που δέχθηκε στο Λος Άντζελες. Ήταν μόλις 24 ετών εκείνη τη στιγμή και ήδη το όνομά του είχε πάρει θέση στο πάνθεον των διασημότερων ράπερ όλων των εποχών.

Λίγους μήνες νωρίτερα, ο Tupac είχε πυροβοληθεί καθώς οδήγουσε προς το Λας Βέγκας με μια BMW, ενώ ο Suge Knight καθόταν δίπλα του. Εκείνη την εποχή ο Notorious B.I.G. και ο Tupac βρισκόταν στην μέση ενός «εμφύλιου» πολέμου μεταξύ Ανατολικής Ακτής και Δυτικής Ακτής, με τους πρώην φίλους να ανοίγουν μία κόντρα που αν και στις αρχές θεωρήθηκε διαφημιστικό κόλπο, στη συνέχεια αποδείχθηκε πως επρόκειτο για μία σοβαρή αντιπαλότητα τροφοδοτούμενη από ζήλια και διαμάχες λόγω συμμοριών.

Μετά τη δολοφονία του Tupac, ο Biggie κατηγορήθηκε ότι συμμετείχε στη δολοφονία του, που πολλοί πιστεύουν ότι πραγματοποιήθηκε από μέλος της συμμορίας του δρόμου Crips.

Τώρα ο Broomfield πιστεύει ότι μπορεί να έχει φέρει στο φως βασικά στοιχεία για τη δολοφονία του Notorious B.I.G τα οποία θα παρουσιάσει στο νέο του ντοκιμαντέρ Last Man Standing,  τη συνέχεια της ταινίας του Biggie & Tupac το 2002.

Το συγκεκριμένο έγγραφο μπορεί τελικά να προσφέρει αποδείξεις πως οι δύο ανεξιχνίαστες δολοφονίες έχουν σχέση μεταξύ τους και να αποδείξει την υποτιθέμενη συμμετοχή του Knight στο θάνατο του Biggie. Οι άνθρωποι που μίλησαν στον σκηνοθέτη μιλούν για ενορχηστρωμένο «επαγγελματικό» χτύπημα και «προσπάθειες κάλυψης στα υψηλότερα κλιμάκια» αυτού που πραγματικά συνέβη και ο Knight περιγράφεται από ορισμένους ως αυτός που κινούσε τα νήματα στη δολοφονία του Biggie.

Μάλιστα γίνεται ιδιαίτερη αναφορά τους ισχυρισμούς του πρώην αστυνομικού στο LAPD Russell Poole, ο οποίος κατηγόρησε συναδέλφους του αστυνομικούς πως συνομώτησαν με τον Knight για να καλυφθεί η δολοφονία του Notorious B.I.G.

Ο Poole έφυγε από τη ζωή από καρδιακή προσβολή ενώ μιλούσε με τους ερευνητές ανθρωποκτονίας του LA County για την περίφημη αυτή υπόθεση το 2015. Ο Broomfield έγραψε χαρακτηριστικά: «Αφού τελείωσα το Biggie & Tupac το 2002, ταράχτηκα πολύ από τη μεταχείριση του Russell Poole, ο οποίος είχε καταδείξει ότι οι αξιωματικοί του LAPD συμμετείχαν στο χτύπημα στον Biggie Smalls. Ο Russell κακοποιήθηκε από την αστυνομία και με τα χρόνια παρακολοθούσα καθώς η υγεία και η ευεξία του μειωνόταν».

«Τον Αύγουστο του 2015 ο Russell Poole πέθανε από καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια συνάντησης στα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας του Λος Άντζελες όπου εξακολουθούσε να υποστηρίζει τη θεωρία του για τη δολοφονία του Biggie Smalls. Ήταν ένα τραγικό τέλος που ο Russell δεν άξιζε, ωστόσο μερικά χρόνια αργότερα οι άνθρωποι άρχισαν να μιλούν πιο ελεύθερα μετά την καταδίκη του Suge Knight για 28 χρόνια στη φυλακή (τον οποίο ο Russell κατηγορούσε ότι έκανε τη δολοφονία) το 2018.

Σε ένα teaser που κυκλοφόρησε για να παρουσιάσει τη νέα ταινία του Βρετανού σκηνοθέτη, ακούγεται να ρωτάει μια ανώνυμη πηγή: «Ποιοι αστυνομικοί λέτε ότι εμπλέκονται στη δολοφονία του Biggie Smalls;» Ο άντρας στο άλλο άκρο του τηλεφώνου απάντησε στη συνέχεια: «Υπήρχαν πέντε αξιωματικοί που συμμετείχαν σε αυτό».

Στο ντοκιμαντέρ, ο Broomfield αποκαλύπτει: «Οι άνθρωποι άρχισαν να μιλούν πιο ελεύθερα από την φυλάκιση του Suge. Οι άνθρωποι ανοίγουν το στόμα τους τώρα σε πράγματα που δεν μπορούσαν να απαντήσουν στο παρελθόν. Πολλοί από αυτούς έχουν κρατήσει ένα μυστικό για 24 χρόνια».

Ο Biggie σκοτώθηκε όταν ο οδηγός ενός μαύρου Chevrolet Impala SS έπεσε στο SUV του ενώ το φανάρι ήταν κόκκινο και άνοιξε πυρ. Δεν είναι ακόμα γνωστό ποιος τράβηξε τη σκανδάλη καθώς δεκαετίες αργότερα η δολοφονία του Notorious B.I.G - όπως και του Tupac - παραμένει άλυτη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA