Μουσική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Μίκης Θεοδωράκης: Αφιέρωμα της DW με αφορμή τα 96α γενέθλιά του

Ο Μίκης Θεοδωράκης όπως αναφέρεται μέσα στο βίντεο είχε δηλώσει ότι είναι ένας «Γερμανός συνθέτης γεννημένος στο Αιγαίο». Οι Γερμανοί ήρθαν σε επαφή με το έργο του κατά την διάρκεια της δεκαετίας του '60 με τη μουσική του «Ζορμπά»

(Πηγή: Eurokinissi)
(Πηγή: Eurokinissi)

Ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη Γερμανία και για αυτό η DW Greek με αφορμή τα 96α γενέθλια του ετοίμασε ένα βίντεο αφιέρωμα για τη ζωή του. Μέσα στο βίντεο αναφέρεται η σχέση του συνθέτη με τη Γερμανία και μιλούν Γερμανοί του Μονάχου για το έργο του και την προσφορά του στη μουσική.

Ο Μίκης Θεοδωράκης όπως αναφέρεται μέσα στο βίντεο είχε δηλώσει ότι είναι ένας «Γερμανός συνθέτης γεννημένος στο Αιγαίο». Οι Γερμανοί ήρθαν σε επαφή με το έργο του κατά την διάρκεια της δεκαετίας του '60 με τη μουσική του «Ζορμπά». Η σχέση του Έλληνα συνθέτη με τη Γερμανία έγινε πιο στενή κατά τα χρόνια της δικτατορίας.

Το 2002 ο Μίκης Θεοδωράκης είχε βραβευτεί στο γερμανικό Ομοσπονδιακό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Βόνη για την συνολική προσφορά του στην κινηματογραφική μουσική. Τότε ο Μίκης Θεοδωράκης είχε αποκαλύψει ότι η ζωή του άλλαξε όταν κατά την διάρκεια της κατοχής (που ήταν ακόμα έφηβος) άκουσε για πρώτη φορά την ενάτη συμφωνία του Μπετόβεν.

Δείτε το πρώτο μέρος του αφιερώματος της DW Greek:

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Μίκης Θεοδωράκης #Γερμανία #γενέθλια