Μενού
  • Α-
  • Α+

Μέμφις 16 Αυγούστου του 1977. Ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω οι θεωρίες συνωμοσίας. Ο Έλβις Πρίσλεϊ άφησε τη Γη και ταξιδεύει το μύθο. 

Οι επιτυχίες του αμέτρητες, τα τραγούδια του σκαρφάλωναν με ευχέρεια εντόμου στα charts, οι κινηματογραφικές ταινίες γοήτευαν τη νεολαία της εποχής και την έκαναν να παραληρεί.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 9 Ιουλίου 1850: Ένας Πρόεδρος των ΗΠΑ πεθαίνει από τα πολλά κεράσια

Όμως ακόμα και για τους βασιλιάδες – είτε της ροκ, είτε του κόσμου όλου – υπάρχει ένα τέλος που τους περιμένει στην προκαθορισμένη στιγμή: Ο Έλβις Πρίσλεϊ βρέθηκε νεκρός από τη μνηστή του, Τζίντζερ Όλντεν, ξαπλωμένος στο πάτωμα στο σπίτι του στο κτήμα Graceland.

https://www.youtube.com/watch?v=AG9ph9xkOrw            Διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Baptist Memorial» όπου οι γιατροί είχαν τον άχαρο ρόλο να ανακοινώσουν τον θάνατό του. Ήταν μόλις 42 χρονών! Σε συνέντευξη Τύπου οι ίδιοι γιατροί ξεκαθάρισαν πως το τέλος επήλθε από καρδιακή αρρυθμία, η οποία προκλήθηκε από μεγάλη δόση ναρκωτικών. Η κηδεία του Έλβις ήταν γεγονός παγκόσμιο. Η ταφή του αρχικά έγινε στο νεκροταφείο του Φόρεστ Χιλ στο Μέμφις, δίπλα από τη μητέρα του, αλλά για λόγους ασφαλείας οι σοροί μεταφέρθηκαν στη Graceland.

Και ποιος πιστεύει ότι πεθαίνουν οι βασιλιάδες;

Κι όπως συμβαίνει πάντα, με θανάτους «αθανάτων», μετά την κηδεία του Έλβις βγήκαν στην κυκλοφορία περισσότερες φήμες, από ότι οι δίσκοι του: Θεωρίες συνωμοσίας, οι οποίες αμφισβητούσαν τον τρόπο με τον οποίο πέθανε, αλλά ακόμη και το αν έχει πεθάνει.

Ανάμεσα στις πιο διαδεδομένες θεωρίες ήταν ότι ο Έλβις αυτοκτόνησε, ότι σκηνοθέτησε τον θάνατό του και εξαφανίστηκε πετώντας με ελικόπτερο για να ξεφύγει από την δημοσιότητα (!). Κάποια μάλιστα διατείνονταν πως είδαν ένα μαύρο ελικόπτερο να προσγειώνεται στη Graceland λίγο πριν βρεθεί το πτώμα του Έλβις. Ακόμα μια αφελής και ευφάνταστη θεωρία υποστήριζε ότι ο Έλβις εξαφάνισε το παρελθόν του για να γίνει κομπάρσος. Μάλιστα πολλοί υποστηρίζουν ότι τον εντόπισαν στην ταινία «Μόνος στο Σπίτι»! Η πιο – ας την πούμε – σοβαρή θεωρία είναι εκείνη που έλεγε πως ο Έλβις ήταν ανακατεμένος με υποθέσεις της Μαφίας και μπήκε σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Τέλος, εκείνοι που ζουν με τα παραμύθια και που δεν διανοούνται ότι αστέρια σαν τον Πρίσλεϊ, τον Μαραντόνα τη Μέριλιν Μονρόε, σβήνουν κάποτε ή έχουν την ίδια τύχη με τους άσημους θνητούς, διαπίστωσαν το λάθος στο όνομα του Έλβις στον τάφο του: Το πλήρες όνομά του Elvis Aron Presley, έχει γραφτεί Aaron, μήνυμα ότι ο αληθινός Έλβις δεν βρίσκεται κάτω από το βαρύ μάρμαρο, αλλά ακόμα πατάει στη γη

Ο Έλβις Άαρον Πρίσλεϊ είχε γεννηθεί στις 8 Ιανουαρίου του 1935 και ο κόσμος τον αγάπησε ως Έλβις, ήταν Αμερικανός τραγουδιστής, μουσικός και ηθοποιός. Γνωστός ως Ο Βασιλιάς της Ροκ εν Ρολ ή με μια λέξη Ο Βασιλιάς, θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα. Ο Έλβις Πρίσλεϊ είναι ο πιο επιτυχημένος εμπορικά καλλιτέχνης στην ιστορία της μουσικής!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA