Μενού
  • Α-
  • Α+

Ήταν 25 Σεπτεμβρίου, όταν η είδηση έπεσε σαν κεραυνός: Ο Τζον Μπόναμ ήταν νεκρός! Ποιος ήταν ο Τζον Μπόναμ; Ο Νο1 ντράμερ σε δημοψήφισμα αναγνωστών του περιοδικού «Rolling Stone». Νο1 σύμφωνα με το Rhythm Magazine, το What Culture και το Stylus Magazine! Ο Τζον Μπόναμ θεωρείται από τους ειδικούς και όχι μόνο ο αξεπέραστος ντράμερ όλων των εποχών!

Τον είπαν «μάγο των ντραμς» και ήταν! Επίσης ήταν ο ιδρυτής του θρυλικού συγκροτήματος Led Zeppelin. Έφτιαξε την πρώτη αυτοσχέδια ντραμς στα πέντε του με τσουκάλια και σκουπιδοτενεκές και 15 χρόνια αργότερα διέπρεψε στις ροκ σκηνές και τις συναυλίες του με τη θρυλική μπάντα.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 13 Σεπτεμβρίου 1965: Οι Beatles γράφουν ένα ακόμα τραγούδι. Ο τίτλος που σκέφτονται είναι «Ομελέτα». Συμβιβάζονται με το «Yesterday»

Δημιουργικός και σύνθετος στους ρυθμούς με τους οποίους έντυνε τα κομμάτια του συγκροτήματος, ποτέ δε χρειάστηκε πολλά τύμπανα. Μπορούσε να κάνει πολύ περισσότερα από τους υπόλοιπους συναδέλφους του παίζοντας με ένα απλό σετ.

Το γκρουπ το Σεπτέμβριο του 1980, είχε αποφασίσει να κάνει περιοδείες, αλλά δεν πρόλαβε. Ο 32χρονος Τζον Μπόναμ βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι του σπιτιού του. Αιτία θανάτου ήταν η αναρρόφηση εμετού, κατά τη διάρκεια του ύπνου, λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. Στον οργανισμό του δεν βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες και ο θάνατός του αποδόθηκε σε παθολογικά αίτια. Τα μέλη του συγκροτήματος συγκλονίστηκαν από το γεγονός. Δεν μπορούσαν να διαχειριστούν την απώλεια του φίλου και συνεργάτη τους.

Και οι Led Zeppelin διαλύθηκαν!

Δύο μήνες μετά τον θάνατο του Μπόναμ, οι Led Zeppelin, ανακοίνωσαν την οριστική διάλυσή τους! Τα μέλη της δημοφιλούς μπάντας αποφάσισαν ότι δεν θα ήταν σωστό να αλλοιώσουν τη κληρονομιά τους, παίρνοντας κάποιον άλλο να παίξει ντραμς.

Η διάλυση ήταν μονόδρομος. «Ευχόμαστε να γίνει ευρέως γνωστό, ότι η απώλεια του πολυαγαπημένου μας φίλου και ο βαθύς σεβασμός που τρέφουμε για την οικογένεια του, μαζί με τη βαθιά αίσθηση της αδιαίρετης αρμονίας που νιώθουμε εμείς  και ο μάνατζερ μας, μας οδήγησαν στην απόφαση ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε πλέον ως συγκρότημα δίχως εκείνον», ήταν η ανακοίνωση που έδωσαν στα Μέσα ενημέρωσης.

Το 2007 το κοινό απόλαυσε το συγκρότημα για τελευταία φορά, στο London’s Ο2 Arena στην Αγγλία, έπειτα από 19 χρόνια, με ντράμερ το γιο του Τζον Μπόναμ, Τζέισον. 

Ο Τζον Χένρυ Μπόναμ (John Henry Bonham) είχε γεννηθεί στις 31 Μαΐου του 1948 στο Ρέντιτς του Γουόρτσεστερσάιρ. Το 1967, ο Μπόναμ έγινε μέλος των The Crawling King Snakes όπου γνώρισε τον μετέπειτα τραγουδιστή των Led Zeppelin, Ρόμπερτ Πλαντ και η θρυλική, αλλά σύντομη ιστορία του μόλις άρχιζε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA