Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Nick Cave πήρε την απόφαση να κυκλοφορήσει με τίτλο «Faith, Hope and Carnage» τα νέα απομνημονεύματά του που θα επικεντρώνονται στη ζωή του, μετά τον θάνατο του 15χρονου γιου του, Άρθουρ. Σύμφωνα με πληροφορίες το βιβλίο είναι το αποτέλεσμα 40 ωρών συνεντεύξεων με τον φίλο του, αρχηγό των Bad Seeds, δημοσιογράφο του Observer, Σον Ο’ Χέγκαν. «Είναι η πρώτη συνέντευξη που έδωσα εδώ και χρόνια» τόνισε ο Νικ Κέιβ σε δήλωσή του. «Έχει διάρκεια πάνω από 40 ώρες» ανέφερε.

Με τον Κέιβ να αποκαλεί τις συζητήσεις «μια παράξενη, υποστηρικτική ευχαρίστηση… σε αυτούς τους αβέβαιους καιρούς» το βιβλίο λέγεται ότι είναι «ένας στοχασμός σε μεγάλες ιδέες, όπως πίστη, τέχνη, μουσική, θλίψη και πολλά άλλα». Είναι θέματα για τα οποία ο Αυστραλός μουσικός έχει γράψει συχνά τα τελευταία έξι χρόνια στο ιστολόγιο και στη λίστα αλληλογραφίας του «The Red Hand Files» και τα δύο τελευταία άλμπουμ των Bad Seeds, Skeleton Tree και Ghosteen, άγγιξαν τον χαμό του Άρθουρ. Το βιβλίο οφείλει εν μέρει τον τίτλο του στο πρόσφατο άλμπουμ του Νικ Κέιβ με τον Γουόρεν Έλις, Carnage.

Σύμφωνα με τον Ο’ Χέγκαν, το «Faith, Hope και Carnage» περιλαμβάνει «προσωπικές και συχνά εκπληκτικές συζητήσεις στις οποίες ο Νικ Κέιβ μιλά ειλικρινά για τη ζωή του, τη μουσική του και τη δραματική μεταμόρφωση και των δύο, που προκλήθηκε από την προσωπική τραγωδία».

Τα νέα απομνημονεύματα του Κέιβ θα «περιστρέφονται γύρω από μια σειρά θεμάτων - τη σύνθεση τραγουδιών, τη θλίψη, τη δημιουργικότητα, τη συνεργασία, την καταστροφή, την απείθεια και τη θνητότητα» και παρουσιάζουν «επισταμένη γνώση για το μοναδικό μυαλό ενός από τους πιο πρωτότυπους και προκλητικούς καλλιτέχνες της εποχής μας, καθώς και τη διερεύνηση της σύνθετης δυναμικής μεταξύ πίστης και αμφιβολίας που στηρίζει το έργο του».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA