Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην γεμάτη επιτυχίες καριέρα του, τα παιδικά του χρόνια, το μέλλον αλλά και τον θάνατο, μίλησε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου και την εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω». «Έχω πει 1283 τραγούδια. Αν ήθελα σε μία συναυλία να τα πω όλα θα θέλω μια βδομάδα να τα πω. Η φωνή μου ακόμα αντέχει, δεν ξέρω για πόσο. Όσο αντέχει η φωνή μου θα τραγουδάω. Όταν αρχίσει να μου κάνει “νερά” θα σταματήσω αμέσως. Αλλά δεν θα σταματήσω τη μουσική. Θα συνεχίσω ως συνθέτης, θα γράφω τραγούδια και θα τα τραγουδούν άλλοι τραγουδιστές» είπε αρχικά ο ροκ τραγουδιστής και στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Η μητέρα μου με νανούριζε με τραγούδια. Ήμουν μεγάλο ψώνιο μικρός. Ανέβαινα στα δέντρα και τραγουδούσα. Ήθελα να είμαι ψηλά να με ακούει όλος ο κάμπος. Έπεσα από το δέντρο και λιποθύμησα μια φορά. Την πρώτη φορά που άκουσα κλαρίνο το έβαλα στα πόδια. Ήταν σε πανηγύρι στην πλατεία του χωριού και δεν ήξερα τι να κάνω από τη χαρά μου. Στα 17 μου έκανα την πρώτη μου συναυλία στις εργατικές κατοικίες που μέναμε. Μαζεύτηκαν όλοι και μας χειροκροτούσαν. Εκεί κάτι αισθάνθηκα».

Αναφορικά με τη δύσκολη περίοδο της καραντίνας ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι

: «στην καραντίνα λοξέψανε πολλοί άνθρωποι. Τέτοιο κλείσιμο δεν το είχαν φανταστεί. Ίσως γι’ αυτό να γίνονται όλα αυτά τα εγκλήματα τώρα. Εγώ είναι καιρός που μπήκα σε ένα στούντιο με τους φίλους μου και φτιάξαμε έναν δίσκο. Αυτό κράτησε περίπου τρεις μήνες και ήταν φοβερή διέξοδος αλλιώς θα είχα λολαθεί. Είμαι μοναχικός αλλά και κοινωνικός. Έχω και πολλούς φίλους. Έχω την ευτυχία να έχω αυτή την οικογένεια, δεν είμαι μόνος μου». Στη συνέχει αναφέρθηκε στη μόνη συνεργασία που δεν πρόλαβε να κάνει με τον Μάνο Χατζηδάκι, που εμπόδισε το γεγονός ότι ανήκαν σε διαφορετικές εταιρείες. «Το θεωρώ μεγάλη απώλεια στην προσωπική μου ιστορία».

«Δεν φοβάμαι τον θάνατο αυτόν καθαυτό, ξέρω ότι θα έρθει κάποια στιγμή. Εκείνο που με ανησυχεί είναι ότι δεν θα ξέρω τι γίνεται μετά, πού πάει η ανθρωπότητα, τι κάνει η κόρη μου, θα ήθελα να ήξερα για 100ο χρόνια μετά. Να είχα ένα παραθυράκι να έβλεπα. Μπανιστιρτζής του μέλλοντος» είπε με χιούμορ ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην Ελένη Ράντου. «Την κυνήγησα την Ελένη και την κέρδισα. Ήταν έρωτας κεραυνοβόλος» είπε

χαρακτηριστικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA