Μενού
  • Α-
  • Α+

«Ενιωσα την περιθωριοποίηση από παιδί, γιατί δεν ήμουν μέσα στη φυλή. Οι γονείς μου ήταν τσιγγάνοι αλλά μεγαλώσαμε μαζί με Ελληνες. Ο Ελληνας δεν έχει ρατσισμό αλλά δεν είχε ποτέ Παιδεία», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Χατζής στην εκπομπή της Ελενας Κατρίτση. Μαζί με τον γιο του, Αλέξανδρο, ο Κώστας Χατζής διηγείται, αναπολεί και ερμηνεύει αλλά μιλά και για τον ρατσισμό, που όπως λέει, γεύτηκε. 

Μιλώντας για τον γιο του Αλέξανδρο, ο Κώστας Χατζής τονίζει ότι είναι ένας μεγάλος καλλιτέχνης που αν και έχουν την ίδια χροιά, η φωνή του έχει πολύ καλύτερη ποιότητα. Παρ’ όλα αυτά, εκείνος αναγκάστηκε πριν από 10 χρόνια να μετακομίσει στη Γερμανία όπου, αν και συνεχίζει να ασχολείται με τη σύνθεση, την ερμηνεία, τις διασκευές παλαιότερων τραγουδιών και συμμετέχει σε φεστιβάλ, η κύρια δουλειά του δεν έχει καμία σχέση με τη μουσική. Ο Αλέξανδρος Χατζής μοιράστηκε εικόνες από την καθημερινότητά του, λίγο πριν την επιστροφή του στην πόλη, όπου ζει πλέον μόνιμα. «Στο σχολείο ήρθε επιθεωρητής και η δασκάλα μου είπε να πω τι δουλειά κάνει ο πατέρας μου. Εγώ είπα ότι φτιάχνει σπιτάκια για κουνέλια», αποκάλυψε ο Αλέξανδρος Χατζής, καθώς ο ίδιος δεν γνώριζε ότι ο πατέρας του ήταν τραγουδιστής.

Ο Κώστας Χατζής κατάφερε και κράτησε τη δουλειά του μακριά από το σπίτι. Ξυπνούσε κανονικά το πρωί μαζί με όλη την οικογένεια ακόμα και αν το προηγούμενο βράδυ τραγουδούσε. «Έχω αρνητικές απόψεις για εμάς τους καλλιτέχνες. Αφού ήθελε να μπει σε αυτόν τον χώρο ο Αλέξανδρος του είπα: “αν θέλεις να υπηρετήσεις το τραγούδι, θα είναι διαφορετικά τα πράγματα, θα έχεις αρχές, θα μετράει ο λόγος”», ανέφερε για τον γιο του. «Με πόνεσε που ο γιος μου έφυγε στο εξωτερικό. Είναι υπέροχος άνθρωπος και υπέροχος καλλιτέχνης. Η μάνα μου τραγουδούσε πολύ ωραία, ο γιος μου έχει πάρει τη φωνή της μάνας μου».

Η καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου στη βόρεια Εύβοια έκανε μεγάλο κακό σε πολλούς ανθρώπους. Ανάμεσα στα σπίτια που κάηκαν ολοσχερώς ήταν και του Κώστα Χατζή. Ένα σπίτι γεμάτο αναμνήσεις από τα ευτυχισμένα χρόνια που έζησε η οικογένειά του εκεί, κυρίως από την εποχή που είχαν εγκατασταθεί μόνιμα. Τις εικόνες της απόλυτης καταστροφής που άφησε πίσω της η φωτιά, κατέγραψε στο φακό ο Αλέξανδρος τις ημέρες που βρισκόταν στην Ελλάδα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA