Μενού
  • Α-
  • Α+

Παρότι απομένει σχεδόν ένας μήνας για να ολοκληρωθεί το 2021 το Spotify και η Apple τα κορυφαία τραγούδια στις πλατφόρμες τους για τη χρονιά με βάσει τον αριθμό που έγιναν stream. Στην κορυφή της παγκόσμιας λίστας βρίσκονται τα... πρώτα ονόματα της pop με τις πρώτες θέσεις της σχετικής λίστας να καταλαμβάνονται από τους Ed Sheeran, Taylor Swift και Bad Bunny.https://twitter.com/Spotify/status/1466075375738527751?ref_src=twsrc^tfw

Σύμφωνα με το Spotify, ο πιο δημοφιλής καλλιτέχνης της χρονιάς συνολικά ήταν ο Πορτορικανός ράπερ Bad Bunny, ο οποίος συγκέντρωσε ένα εντυπωσιακό σύνολο 9,1 δισεκατομμυρίων streams. Παγκοσμίως, η  επιτυχία της Olivia Rodrigo  «Drivers License» ήταν το κορυφαίο τραγούδι για τους χρήστες του Spotify.

Η Taylor Swift, η οποία κυκλοφόρησε νέες εκδόσεις των κλασικών άλμπουμ της Fearless και Red φέτος, ήταν η δεύτερη καλλιτέχνης του Spotify με τα περισσότερα τραγούδια, ακολουθούμενη από τους BTS, Drake και Justin Bieber.

Μαζί, το Spotify και η Apple Music αποτελούν το 48% της παγκόσμιας αγοράς στο streaming και οι επιτυχημένοι καλλιτέχνες μπορούν να προσελκύσουν τεράστιους αριθμούς έργων για τα πιο δημοφιλή κομμάτια τους. Όλα τα τραγούδια στην πεντάδα του Spotify μεταδόθηκαν πάνω από 1 δισεκατομμύριο φορές τους τελευταίους 12 μήνες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA