Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Σταμάτης Σπανουδάκης ήταν το κεντρικό πρόσωπο στο «Σπίτι με το Mega» και δεν θα μπορούσε από τη σκηνή να λείπει ο Γιάννης Πάριος και το τραγούδι - σταθμός του συνθέτη «Σήμερα». Ο κορυφαίος Έλληνας τραγουδιστής επέτρεψε στην τηλεόραση ερμηνεύοντας με μοναδικό τρόπο το συγκεκριμένο τραγούδι με τον Σπανουδάκη να τον συνοδεύει στην κιθάρα. Ο Πάριος αποθέωσε και αποθεώθηκε από τον Σταμάτη Σπανουδάκη στη διάρκεια της εκπομπής, ενώ και οι δύο αναφέρθηκαν με λεπτομέρειες στην πρώτη τους συνεργασία το 1992, αλλά και το πώς διατηρούν φιλικές σχέσεις όλα αυτά τα χρόνια.

Διαβάστε ακόμη: Σταμάτης Σπανουδάκης στο «Σπίτι με το Mega»: «Πάντα κυνηγώ το άπιαστο όνειρο» - Αποθέωση στο Twitter για τη μαγική βραδιά

Ο Σταμάτης Σπανουδάκης έγραψε τους στίχους και τη μουσική στο συγκεκριμένο κομμάτι «Σήμερα», για την ταινία «Άντε Γειά» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Τσεμπερόπουλου που προβλήθηκε στους κινηματογράφους το 1991. Στη συνέχεια μπήκε στον δίσκο «Επαφή» του 1992. Η ερμηνεία του Γιάννη Πάριου καθήλωσε τους τηλεθεατές όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε παρουσία του στα 50 χρόνια της προσωπικής  του καριέρας. Άλλωστε ο 75χρονος σήμερα τροβαδούρος, άρχισε την καριέρα του το 1969 και παρότι γεννήθηκε ως Γιάννης Βαρθακούρης, έγινε γνωστός ως «Πάριος» αλλάζοντας το επώνυμό του τιμήν του νησιού του και τόπου καταγωγής του.

Με σπουδαίες συνεργασίες όλα αυτά τα χρόνια, κατάφερε και παραμένει στο προσκήνιο έχοντας κερδίσει, όχι άδικα, τον τίτλο του «τραγουδιστή του έρωτα» καθώς τα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει σε πολλές περιπτώσεις εξυμνούν τον έρωτα. Άλλωστε όπως και ο ίδιος έχει παραδεχθεί σε παλιότερες συνεντεύξεις του αποτελεί βασικό κομμάτι στη ζωή του. Ο Γιάννης Πάριος έχει παντρευτεί δύο φορές. Την πρώτη φορά με τη Ντίνα Μαρκοπούλου, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον τραγουδιστή, συνθέτη, στιχουργό και παρουσιαστή Χάρη Βαρθακούρη και τον Θανάση Βαρθακούρη. Τη δεύτερη φορά με την ηθοποιό Σοφία Αλιμπέρτη, με την οποία έχει κάνει δύο παιδιά, τον Μιχαήλ-Άγγελο και τον Νικόλα Βαρθακούρη.

Επίσης, ξεχωριστό είναι και το κοινωνικό του έργο. Πρόσφατα, μέσα στο 2021 και ενώ το υγειονομικό σύστημα της χώρας αντιμετώπιζε προβλήματα λόγω της πανδημίας COVID-19, ο Γιάννης Πάριος προχώρησε στη δωρεά δύο κλινών ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Μεταξά του Πειραιά. Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι τα έσοδα από το νέο του CD, όπως συμφώνησε με τη δισκογραφική του εταιρεία, θα διατεθούν επίσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA