ΜΟΥΣΙΚΗ
29/03/2022 09:31

Συναυλία Ειρήνης: Στις 20:00 στα Προπύλαια η πολυσυζητημένη μουσική συνύπαρξη δεκάδων καλλιτεχνών

Στην εν λόγω αντιπολεμική εκδήλωση, η κίνηση των διοργανωτών να μην αναφέρουν πουθενά στην αφίσα τον πόλεμο στην Ουκρανία προκάλεσε την αντίδραση πολλών χρηστών των social media

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Συναυλία Ειρήνης: Στις 20:00 στα Προπύλαια η πολυσυζητημένη μουσική συνύπαρξη δεκάδων καλλιτεχνών
Πηγή: Pixabay
Ανάγνωση:

Η Συναυλία Ειρήνης που διοργανώνει η οργάνωση «αλληλεγγύη για όλους» διεξάγεται απόψε στις 20:00 στα Προπύλαια κι έχει προκαλέσει ήδη μεγάλο ντόρο πριν καν ανοίξουν τα ηχεία και τα μικρόφωνα. Στην εν λόγω αντιπολεμική εκδήλωση, η κίνηση των διοργανωτών να μην αναφέρουν πουθενά στην αφίσα τον πόλεμο που είναι σε εξέλιξη εδώ κι έναν και πλέον μήνα στην Ουκρανία ή τη ρωσική εισβολή προκάλεσε την αντίδραση πολλών χρηστών των social media.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι οι διοργανωτές και κατ' επέκταση οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν κρατούν ίσες αποστάσεις ανάμεσα στη χώρα που αμύνεται για τα εδάφη της και εκείνη που θέλει να τα κατακτήσει. Οι διοργανωτές ωστόσο, έσπευσαν να εξηγήσουν μέσα από την ιστοσελίδα τους ότι «H Αλληλεγγύη για Όλους διοργανώνει την Τρίτη 29 Μαρτίου συναυλία Ειρήνης, για να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία για να προστατευθούν οι άμαχοι και οι πρόσφυγες πολέμου για να αποχωρήσει ο στρατός του Πούτιν από την Ουκρανία. H αυτονόητη αυτή αντιπολεμική παρέμβαση με την καθοριστική συμβολή γνωστών ανθρώπων της τέχνης αντιμετωπίζεται από συγκεκριμένους κύκλους με απύθμενη θρασύτητα και πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας». Η παραπάνω διευκρίνιση ήρθε με αφορμή το σχόλιο του Γρηγόρη Ψαριανού.

Πηγή: Facebook

Εντύπωση προκάλεσε και η ανάρτηση του γιου του πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος δέχθηκε αρκετά επικριτικά σχόλια για το post του, με τον Γιάννη Αγγελάκα και τον συνεπώνυμο, Δημήτρη Μητσοτάκη να του απαντούν ο μεν πρώτος με σχόλιο κι ο δε δεύτερος με ποίημα.

Σε κάθε περίπτωση η συναυλία που έχει ξεφύγει πλέον από τα μουσικά δρώμενα, καθώς έχει αποτελέσει πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης θα διεξαχθεί κανονικά με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ