Μενού
  • Α-
  • Α+

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 78 ετών άφησε ο Δάκης. Ο τραγουδιστής έδινε μάχη με τον καρκίνο και είχε νοσηλευτεί. Τον τελευταίο καιρό βρισκόταν σπίτι του με τα αγαπημένα του πρόσωπα. Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η Λουκίλα Πλέσσα - Καρρέρ. H κατάσταση της υγείας του Δάκη είχε επιβαρυνθεί το τελευταίο διάστημα. Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε τη θλίψη σε συγγενείς, φίλους και συνεργάτες του. Οσοι τον γνώριζαν και συνεργάστηκαν μαζί του είναι συγκλονισμένοι.

Διαβάστε ακόμη: Πέθανε ο τραγουδιστής Δάκης σε ηλικία 78 ετών

Στενοί φίλοι και συνεργάτες του σπουδαίου καλλιτέχνη μίλησαν στην εκπομπή «Τι Λες Τώρα» για τον Δάκη και τις στιγμές που έζησαν στο πλευρό του, ανάμεσά τους ο Τόνι Σφήνος και ο Κώστας Μπίγαλης. Στην εκπομπή μίλησε και η Πωλίνα και η συγκίνησή της ήταν εμφανής: «Ημουν προετοιμασμένη πολλές μέρες. Μου έστειλε συνεργάτης μου την ανάρτηση της Λουκίλας Καρέρ. Όπως καταλαβαίνεις, δεν παλεύεται. Δεν μπορώ να το διαχειριστώ καθόλου. Είχα καιρό να τον δω. Ήταν κλεισμένος στο σπίτι. Από τον Απρίλιο του 21 χαθήκαμε. Μόνο τηλέφωνα, μηνύματα κι αυτό με μεγάλη δυσκολία» ανέφερε η Πωλίνα με τρεμάμενη φωνή.

«Τι μπορεί να πει ένας άνθρωπος, ο οποίος καταλαβαίνει ότι είναι άσχημα τα πράγματα; Πάντοτε έχουμε ελπίδα και προσπαθούμε να βοηθηθούμε. Άλλοτε το χάνουμε. Ήταν ένας ήρωας εδώ και πολλά χρόνια, πούμε όλη τη θετική του ενέργεια και την αισιοδοξία, μπόρεσε και δούλευε. Ηταν άψογος σε όλα» συμπλήρωσε η Πωλίνα.

Ποιος ήταν ο Δάκης

Ο Βρασίδας «Δάκης» Χαραλαμπίδης (26 Αυγούστου 1943 -29 Μαΐου 2022) ήταν Έλληνας τραγουδιστής. Γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1943 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Το 1963 ήρθε στην Ελλάδα και σχεδόν ένα χρόνο μετά ξεκινά να τραγουδά σε χώρους διασκέδασης και θεαμάτων και παράλληλα ηχογραφεί το 1964 τον πρώτο του δίσκο στα αγγλικά με τίτλο «Deep in the heart of Athens» και ακολούθησαν δίσκοι που γνώρισαν αμέσως μεγάλη επιτυχία στα Γαλλικά, Ιταλικά και Αγγλικά. Ενδεικτικά οι επιτυχίες του εκείνης της περιόδου ήταν: Monsieur Cannibal, Tu Veux ou tu veux pas, Mourir ou vivre, Gaston. Μιλούσε έξι γλώσσες (ελληνικά, γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά και αραβικά), γεγονός που του επέτρεπε να ερμηνεύει διεθνές ρεπερτόριο.

Το 1968 ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο στα Ελληνικά με τίτλο «Γεια σου σ′ ευχαριστώ» με τον συνθέτη Κώστα Ξενάκη και αμέσως μετά ακολουθεί η πρώτη του συνεργασία με τον Μίμη Πλέσσα και τις διαχρονικές επιτυχίες «Τόσα καλοκαίρια» και «Εκείνο το πρωί στην Κηφισιά» όπου η ανταπόκριση του κοινού τον τοποθέτησε γρήγορα στους πλέον περιζήτητους ερμηνευτές εκείνης της εποχής.

Συνεργάστηκε με Ελληνες συνθέτες όπως: Μίμης Πλέσσας, Γιάννης Σπανός, Γιώργος Κατσαρός, Γιώργος Χατζηνάσιος, Κώστας Χατζής, Ρόμπερτ Ουίλιαμς, Αλέξης Παπαδημητρίου, Γιώργος Μανίκας, Σάκης Τσιλίκης, Χάρης Χαλκίτης, Βαγγέλης Πιτσιλαδής, Γιώργος Κριμιζάκης, Κώστας Ξενάκης, Γιώργος Θεοφάνους, Νίκος Λαβράνος, Νίκος Καρβέλας, Αλέκος Χρυσοβέργης, Γιώργος Θεοδοσιάδης κ.ά.

Εχει τραγουδήσει στίχους στιχουργών, σύμφωνα με τη Wikipedia, όπως Πυθαγόρας, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Μάνος Ελευθερίου, Δημήτρης Ιατρόπουλος, Σώτια Τσώτου, Ξενοφώντας Φυλέρης, Θάνος Σοφός, Ρόνη Σοφού κ.ά.

Εχει πραγματοποιήσει πολλές ζωντανές εμφανίσεις σε χώρους διασκέδασης όπως: «Rex», «Diogenis Palace», «Νεράιδα», «Φαντασία», «Αστέρια», «Αθηναία», «Ribas» και συνεργάστηκε με τους Μαρινέλλα, Κώστα Χατζή, Γιάννη Πάριο, Χάρις Αλεξίου, Άννα Βίσση και άλλους. Σε διεθνές επίπεδο έχει συνεργαστεί με τους Rolling Stones, Σαρλ Αζναβούρ, Δαλιδά, Μίλβα, Τζο Ντασέν, Σασά Ντιστέλ και Ντέμη Ρούσσο, με τον οποίο ήταν ξαδέρφια.

Εχει συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, στα Θέατρα Βέμπο, Παρκ, Κοτοπούλη-Ρεξ και αλλού. Επίσης, έχει εμφανιστεί σε τηλεοπτικές παραστάσεις και σε Ελληνικές ταινίες όπως «Γοργόνες και μάγκες», «Η θεία μου η χίπισσα» κ.ά.

Εκπροσώπησε την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ Τραγουδιού, αποσπώντας διακρίσεις και βραβεία.

Βρισκόταν από το 1967 στην πρώτη γραμμή του Ελληνικού τραγουδιού. Η δισκογραφία του αποτελείται από 39 LP & CD και 19 singles & 45άρια. Η πιο πρόσφατη δισκογραφική δουλειά είναι το CD με τίτλο «Moments» (ΜΙΝΟΣ 2008) του Μίμη Πλέσσα όπου ο Δάκης τραγουδούσε σε 7 γλώσσες.

Δάκης: Οι 5 μεγαλύτερες επιτυχίες του που άφησαν εποχή κι όλοι τραγουδούν

Ο σπουδαίος καλλιτέχνης αφήνει πίσω του τεράστια παρακαταθήκη, καθώς πρωταγωνιστούσε από το 1967 στα μουσικά δρώμενα της χώρας.Γεννημένος στις 26 Αυγούστου 1943 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου έκανε καριέρα με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Δάκης» ενώ το πραγματικό του όνομα ήταν Βρασίδας Χαραλαμπίδης.

Ο ίδιος άφησε πίσω του τεράστιες επιτυχίες, οι οποίες έχουν γράψει Ιστορία. Η λίστα είναι μεγάλη, ας θυμηθούμε 5 από αυτές που μέχρι σήμερα τραγουδούν μικροί και μεγάλοι.

  • Τσάι με λεμόνι (1992)

Θωρακισμένη Mercedes («Μίνος», 1991)

  • Μίλα μου (ντουέτο με Χριστιάνα, 1996)
  • Τόσα καλοκαίρια (1967)
  • Μια σου Λέξη
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA