Μενού
  • Α-
  • Α+

Το δημοφιλές συγκρότημα της K-pop, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε ένα από τα ισχυρότερα φαινόμενα της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας, οι BTS, ανακοίνωσαν πως μπαίνει παύση στην κοινή τους πορεία προκειμένου τα επτά μέλη να κάνουν σόλο καριέρα. Μετά από 13 χρόνια κοινής πορείας, πέντε δίσκους και τη δημιουργία των... ταγμένων φαν σε όλο τον κόσμο με το όνομα ARMY οι BTS θα τραβήξουν χωριστούς δρόμους. 

Διαβάστε ακόμη: Μανώλης Μητσιάς: «Παρερμηνεύτηκαν εσκεμμένα τα λόγια μου για τους ομοφυλόφιλους για να έχουν ακροαματικότητα»

Η ανακοίνωση, που ξάφνιασε τους φαν του κορεάτικου boy band, ήρθε μέσα από ένα βίντεο που ανέβασαν στο YouTube, με το ετήσιο δείπνο τους που συνηθίζουν να κάνουν για την επέτειο της μπάντας. Σε αυτό ο Suga λέει σε ένα σημείο: «Θα κάνουμε μια παύση για την ώρα». Τα μέλη των BTS αναλύουν στο βίντεο τους λόγους που τους οδήγησαν στο να διαλυθεί το συγκρότημα. Οπως είπε χαρακτηριστικά ο RM ένιωσαν «εξουθενωμένοι» και δεν ήξεραν «σε τι μπάντα έχουν εξελιχθεί πλέον».

«Πάντα θεωρούσα πως οι BTS ήταν διαφορετικοί από τα άλλα σχήματα. Αλλά το πρόβλημα με την K-pop και όλου του συστήματος ειδώλων, είναι πως δεν σου δίνεται χώρος να ωριμάσεις», είπε μέλος του συγκροτήματος. Επίσης ο Jimin με την σειρά του, εξέφρασε κι αυτός τους προβληματισμούς του: «Έχουμε αρχίσει να σκεφτόμαστε ως τι είδους καλλιτέχνες θέλουμε οι φαν μας να μας θυμούνται». Προσέθεσε επιπλέον πως προσπαθούν «σταδιακά να καταλάβουν τι συμβαίνει» και πως «Σκέφτομαι πως γι’ αυτό περνάμε μια δύσκολη περίοδο τώρα, προσπαθούμε να βρούμε τις ταυτότητές μας κι αυτή είναι μια εξαντλητική διαδικασία». 

Βέβαια, η Hybe, η εταιρεία δηλαδή που διαχειρίζεται τους BTS, έσπευσε να εξηγήσει πως οι BTS δεν σταματούν, απλά «τα μέλη τους θα επικεντρωθούν για την ώρα σε σόλο προτζεκτ».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA